Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει 19 και 20 Ιουλίου το γυναικείο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία με θρησκευτική λαμπρότητα

Πάτρα: Γιορτάζει 19 και 20 Ιουλίου το γυ...

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 20/7/2023 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πανηγυρίσει το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο έξω από την Πάτρα, πιο πάνω από το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο.

Και φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα που εστάλη στο thebest.gr, η ιερά μονή Προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου θα εορτάσει & πανηγυρίσει με πάσα θρησκευτική λαμπρότητα τον Προφήτη Ηλία.

Την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στις 19.00 θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός.

Ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, την Πέμπτη 20/7 (πολλοί ναοί και εκκλησάκια που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές είναι αφιερωμένα στη χάρη του Προφήτη Ηλία και γιορτάζουν) στο μοναστήρι έξω από την Πάτρα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο και θα αναφερθεί στον Προφήτη Ηλία, για τον οποίο ο π. Επιφάνιος έχει πει τα εξής περί της Αναλήψεως του Προφήτη Ηλία, «Και ανελήφθη Ηλίας εν συσσεισμώ ΩΣ εις τον Ουρανόν». Ώρα έναρξης των καταβασιών στις 7.15 π.μ.

Τέλος στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 20/7/2023 θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση μετά Θείου κηρύγματος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο ενώ θα ακολουθήσει λιτανεία στο προαύλιο του μοναστηριού.

Θα λιτανευτεί η εικόνα του Προφήτη Ηλία, ο οποίος είχε πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεό, καθώς επίσης ήταν και άνθρωπος της προσευχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις