Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Άδειασμα» Μαρινάκη σε Μηταράκη: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία

«Άδειασμα» Μαρινάκη σε Μηταράκη: Δεν κατ...

Τι είπε στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Δεν υπάρχει κανένα άδειασμα κανενός υπουργού από τον πρωθυπουργό. Υπήρξε μια πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή, σχετικά με την έφιππη αστυνομία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Ένα κλίμα το οποίο θα ευνοεί τους φοιτητές και τους καθηγητές, θα τους προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές. Και σε αυτή της πολιτική έχουν γίνει πολλές κινήσεις» είπε αναφερόμενος στην επαναφορά του ασύλου καθώς και στη θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία το λέω ρητώς δεν καταργείται, και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση και δεν υπήρξε καμία τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία» τόνισε.

«Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επανεξετάζουμε συνεχώς το καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της αστυνομίας, σε συνεργασία με το σύνολο της ελληνικής αστυνομίας» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί απολύτως συνεκτικά, εφαρμόζει άμεσα το πρόγραμμά της, και δεν τίθεται θέμα αδειάσματος υπουργών και αυτό φάνηκε και από τις προγραμματικές δηλώσεις που οι πολίτες άκουσαν τους υπουργούς να λένε αυτά για τα οποία στήριξαν την ΝΔ και άκουσαν τους υπουργούς να περιγράφουν ένα συνολικό σχέδιο που θα κάνει πιο παραγωγική και ισχυρή την Ελλάδα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για την πολυφωνία στην κυβέρνηση.

Για τις μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σημείωσε ότι η κυβέρνηση όπως έχει καθήκον σκύβει πάνω στο πρόβλημα και λίγες ημέρες μετά έχουν αρχίσει οι ανακοινώσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες αναφέρουν κάποιες σημαντικές εκπτώσεις.

«Εμείς προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό, για την ελληνική οικογένεια, για τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη για το σύνολο των πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» ανέφερε.

Για την άρση των περιορισμών στην ψήφο αποδήμων είπε ότι θα ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα και πρόσθεσε «αναμένουμε τη στάση των κομμάτων, γίνονται συναντήσεις και επαφές θεσμικά από το υπουργείο Εσωτερικών και σίγουρα περιμένουμε από τα κόμματα τα οποία ψήφισαν την ίδια ακριβώς πρόταση νόμου, πριν από περίπου δύο χρόνια, μια καθαρή στάση υπέρ. Νομίζω ότι είναι μια άδικη εκκρεμότητα, είναι μια αυτονόητη κίνηση σεβασμού σε όλο τον ελληνισμό του κόσμου».

«Είμαστε αισιόδοξοι, είναι ένα στοίχημα αξιοπιστίας για τα κόμματα που ψήφισαν την ίδια ακριβώς διάταξη και περιμένουμε τις επίσημες τοποθετήσεις τους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ζήτημα της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου είπε ότι το ζήτημα ετέθη στον κ. Ερντογάν από τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ανέφερε «Είναι μια θετική εξέλιξη η επανέναρξη των συνομιλιών, έχουν τεθεί ξεκάθαρα οι προϋποθέσεις και οι βάσεις από τις δύο πλευρές, ο πρωθυπουργός έθεσε τους τρεις άξονες και θα παρακολουθήσουμε την πορεία των εξελίξεων. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν από την πορεία των εξελίξεων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις