Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οικονομική ασφυξία στην μέριμνα - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι - Ζήτησαν έκτακτη ενίσχυση από την κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Οικονομική ασφυξία στην μέριμνα - Απλήρω...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εργαζόμενοι και γονείς παιδιών στην Μέριμνα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εργαζόμενοι και γονείς παιδιών στην Μέριμνα προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Κάνουν λόγο για οικονομική ασφυξία στο ίδρυμα το οποίο στηρίζει παιδιά με νοητική υστέρηση και ζητούν ενίσχυση.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως αν δεν γίνει κάτι για τα αυξημένα λειτουργικά και τις υποχρεώσεις σε μισθούς, η Μέριμνα δεν θα αντέξει έως τον Σεπτέμβριο.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Θανάσης Μοδές και Παναγιώτης Σουλελές, εργαζόμενοι του Ιδρύματος, γονείς με τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στην «Μέριμνα», εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και άλλων Σωματείων.

 

Καταρρέει οικονομικά η "Μέριμνα"

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισημάνθηκε ότι πρέπει να λυθούν άμεσα τα οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος που επηρεάζουν αρνητικά την απρόσκοπτη λειτουργία του και προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επιδημίας του covid. Όπως τονίστηκε, οι εργαζόμενοι εδώ και ένα μήνα παραμένουν απλήρωτοι –και είναι άγνωστο το πότε θα πληρωθούν- γεγονός που τους εμποδίζει, όπως είναι φυσικό, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά, που τις έχουν ανάγκη. Οι τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, έχουν φτάσει τους εργαζόμενους σε δραματική κατάσταση, να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους ανάγκες και των οικογενειών τους..

Οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγκαθος και Βίβιαν Σαμούρη ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη «να προχωρήσει άμεσα σε σχετικό διάβημα προς την κυβέρνηση, έτσι ώστε το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει την εξόφληση των εργοδοτικών εισφορών που προέρχονται από την covid περίοδο και φτάνουν τις 140.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση και ειδικότερα στην αρμόδια υπουργό Σοφία Ζαχαράκη με την οποία έχει ήδη γίνει μια πρώτη επαφή από την περιφέρεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις