Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μηταράκης: Προς κατάργηση η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Μηταράκης: Προς κατάργηση η Πανεπιστημια...

Επανεξετάζεται ο ρόλος της είπε

Το γεγονός ότι επανεξετάζεται ο ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας επιβεβαίωσε σήμερα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, κατά την συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες.

Όπως είπε οι περίπου 1000 αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί ως ειδικοί φρουροί για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα απορροφηθούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., για να στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα και να ενταχθούν στις περιπολίες με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.

Οι δηλώσεις αυτές υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι καταργείται ο θεσμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο οποίος ήταν δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά επί της ουσίας δεν προχώρησε ποτέ στην πράξη. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ο θεσμός αυτός εμφανίστηκε 600 αστυνομικοί τοποθετήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εμφανίστηκαν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές και στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια, αλλά με το… καλημέρα σας η εμφάνιση τους ήταν επεισοδιακή. Είναι ενδεικτικές οι εικόνες παρουσίας τους τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου όπου χρειάστηκε να περιπολούν μαζί τους και ομάδες των ΜΑΤ.

«Επανασχεδιάζεται ο ρόλος»
Αυτό που επισημαίνουν πηγές της Κατεχάκη στο ethnos.gr είναι ότι οι ΟΠΠΠΙ επί της ουσίας δεν βρήκαν ποτέ την απαιτούμενη υποστήριξη από τις εκάστοτε πρυτανικές αρχές και ότι «η παρουσία των αστυνομικών στα πανεπιστήμια θα ισχύσει με τους υπάρχοντες νόμους που μπορούν να μπαίνουν κανονικά και να επιχειρηθούν, όποτε χρειάζεται η επέμβαση της Αστυνομίας».

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως επανασχεδιάζεται ο ρόλος της αστυνομίας στη φύλαξη των πανεπιστημίων. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις