Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ίος: Θλίψη για τον θάνατο των δύο 18χρονων Ιρλανδών - Κλειστά μαγαζιά στο νησί και συλλυπητήριες ανακοινώσεις του σχολείου τους

Ίος: Θλίψη για τον θάνατο των δύο 18χρον...

Με σπαραγμό αποχαιρετούν όλοι όσοι γνώριζαν τους δύο άτυχους Ιρλανδούς, που επισκέφτηκαν την Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, αλλά κατέληξε σε διπλή τραγωδία

Θλίψη για τον θάνατο των δύο 18χρονων αποφοίτων στην Ίο, που είχαν επισκεφθεί το νησί για να γιορτάσουν.

Ο Άντριου Ο'Ντόνελ (Andrew O’Donnell) και Μαξ Γουόλ (Max Wall) συμμετείχαν σε εκδρομή του St. Michael’s College.

 Οι υπεύθυνοι του σχολείου έχουν προχωρήσει σε δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη αφορούσε τον 18χρονο -που φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης- ο οποίος βρέθηκε σε γκρεμό από την αστυνομία. Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση για τον δεύτερο μαθητή που έχασε τη ζωή του, καθώς κατέρρευσε όταν άκουσε τα τραγικά νέα για τον φίλο του.

Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο 18χρονοι

Οι δύο 18χρονοι είχαν ξεκινήσει το Σάββατο (1/7) να καταναλώνουν αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους. Κάποια στιγμή ο Μαξ προσπάθησε να επιστρέψει στο κατάλυμά του με τα πόδια, καθώς η απόσταση ήταν μικρή. Όταν όμως οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο δεν τον βρήκαν.

 Άμεσα οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν να αναζητούν τον 18χρονο, τον οποίο και βρήκαν νεκρό το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

 Όπως διαπιστώνεται από τα έως τώρα στοιχεία, ο νεαρός φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του, να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό.

 Λίγη ώρα αργότερα, ο Άντριου -που είχε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα- έχασε τις αισθήσεις του όταν πληροφορήθηκε για τον θάνατο του φίλου του και έφυγε από τη ζωή.

Οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Το σχολείο αρχικά είχε αποτίσει φόρο τιμής στον Ο'Ντόνελ, με την εξής ανακοίνωση:

 «Αναπαύσου εν ειρήνη. Μάθαμε για τον τραγικό θάνατο του Άντριου Ο'Ντόνελ, μαθητή της τάξης μας, που αποφοίτησε το 2023. Ο Άντριου δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

 Ήταν ευγενικός, ειλικρινής και σπουδαίος αδελφός για τον Ρόρι. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Andrew σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

 Στη συνέχεια, απέτισαν φόρο τιμής και στον Γουόλ:

 «Αναπαύσου εν ειρήνη. Σε μια μέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια τραγική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Μαξ Γουόλ.

 Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό του σχολείου μας όσο και μεταξύ των συμμαθητών του. Ήταν πολύ μεγάλος υποστηρικτής των σχολικών ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου, καθώς και εκπληκτικός αδελφός για τον παλιό μας μαθητή, Τσάρλι.

 Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μαξ σε αυτή την άσχημη στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες.

 Το προσωπικό του σχολείου μας είναι διαθέσιμο να μιλήσει και να βοηθήσει όλους τους μαθητές μας που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Κλειστά μαγαζιά σε ένδειξη πένθους

Αρκετά μαγαζιά της Ίου επέλεξαν να κλείσουν χθες σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο των δύο, ενώ το σχολείο τους στην Ιρλανδία προσφέρει ψυχολογική στήριξη στην ομάδα των παιδιών που βρίσκονταν στο νησί.

 «Το προσωπικό τού σχολείου ζητά από τους μαθητές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη να επικοινωνήσουν με το σχολείο. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας γνωρίζει την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια».

 Είναι το τρίτο περιστατικό κατά το οποίο τουρίστας Ιρλανδικής καταγωγής χάνει τη ζωή του σε ελληνικό νησί, με τα ΜΜΕ της χώρας να μην παραλείπουν να θυμίζουν και τον θάνατο του 22χρονου πριν μερικές ημέρες στη Ζάκυνθο, όπως μεταδίδει το Mega.

 «Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό θανάτου τουρίστα σε ελληνικό νησί. Ο Ρόρι Ντίγκαν, 22 ετών, έχασε τη ζωή του την Κυριακή στο νησί της Ζακύνθου καθώς βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα. Ο Ρόρι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις