Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί πήραν την ανηφόρα οι τιμές στις λαϊκές αγορές- Στα ύψη τα κεράσια

Πάτρα: Γιατί πήραν την ανηφόρα οι τιμές ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

«Τα τερτίπια του καιρού»

Στα ύψη είναι οι τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.  

Η αιτία που έχει οδηγήσει στην ανατίμηση είναι «τα τερτίπια του καιρού» τονίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμης Γιαννακόπουλος.

Οι ζημιές που σημειώθηκαν στα χωράφια από την κακοκαιρία, αντικατοπτρίζονται τώρα στους πάγκους των λαϊκών αγορών προκαλώντας δυσαρέσκεια.

«Είναι γεγονός ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί, πλέον όλα τα προϊόντα είναι ακριβά και αυτό οφείλεται στις καλοκαιρινές βροχές, είναι ένας παράγοντας που δεν μπορείς να τον υπολογίσεις. Για παράδειγμα το κεράσι, που θα το φέρουμε από την Μακεδονία, θα το αγοράσουμε 3 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον πάγκο της Πάτρας, θα φτάσει να πωλείται 4.50 και 5 ευρώ και για την τσέπη του καταναλωτή φυσικά και είναι ακριβό. Για ακόμα μια φορά ο καιρός επηρέασε την κατάσταση, ωστόσο σε καλές τιμές μπορεί να βρει ο κόσμος, φρούτα που βρίσκονται στα τελειώματα, όπως το βερίκοκο, το νεκταρίνι και το ροδάκινο, δηλαδή περίπου στα 2 ευρώ το κιλό. Θεωρώ ότι δεν είναι κακή η τιμή.  Από την άλλη, το καρπούζι που είναι ένα προϊόν, στο οποίο έγινε μεγάλη ζημιά από τις βροχές, είναι ακόμα ακριβό. Όπως και τα πεπόνια παραμένουν ακριβά. Για τον  παραγωγό που έχει πάθει 80% ζημιά και του χάλασαν τα προϊόντα και σάπισαν στο χωράφι, ακόμα και τα 3 ευρώ το κιλό δεν πληρώνεται. Όταν υπάρχει τέτοια ζημιά, δεν γίνεται τα πράγματα να είναι φθηνά» αναφέρει  ο κ. Γιαννακόπουλος.

Αναφερόμενος, στις διαφορές των τιμών, στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ μάρκετ, επισημαίνει: «Επειδή έχουμε τσεκάρει και τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, οι λαϊκές αγορές πωλούν 50% κάτω. Παρόλο που πουλάμε ακριβά, οι τιμές μας είναι χαμηλότερες. Κεράσι στο σούπερ μάρκετ, κάτω από 8 ευρώ δεν θα βρει ο καταναλωτής».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις