Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Λαϊκές Αγορές: Στο πόδι οι παραγωγοί- Έρχονται μηνύσεις και αυτόφωρο

Πάτρα- Λαϊκές Αγορές: Στο πόδι οι παραγω...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα μέτρα που έχουν φέρει πανικό

Τα σκληρά μέτρα που λαμβάνει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών για την είσπραξη των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν θορυβήσει τον κλάδο των εμπόρων και παραγωγών στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του ΚΕΑΟ, το ενδιαφέρον εστιάζεται αδιακρίτως σε όλα τα ποσά, μικρά και μεγάλα, ενώ ανάλογα με το ύψος των οφειλών, το σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα όπως κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, μηνύσεις αλλά και ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος του Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Λαϊκή Αγορά Πατρών, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τονίζει: «Θα έχουμε πρόβλημα μεγάλο μετά από αυτή την απόφαση του ΚΕΑΟ, με τις μηνύσεις που θα γίνουν σε αυτούς που έχουν μεγάλες οφειλές γιατί μέσα στη λαϊκή έχουμε οφειλές. Έχουμε θορυβηθεί γιατί μιλάει για κατασχέσεις, μηνύσεις και αυτόφωρα. Γι’ αυτό, την Πέμπτη έχουμε συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας. Επίσης, με το νέο νόμο, όποιος έχει οφειλές στο δήμο, δυο ή τρεις μήνες, ο δήμος μπορεί να του κόψει την άδεια, ωστόσο πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί στην Πάτρα».

Τα μέτρα που έχουν φέρει πανικό

Το ΚΕΑΟ φαίνεται ότι έχει κατηγοριοποιήσει τους οφειλέτες ανάλογα με το ύψος των χρεών και θα εφαρμόζει ανάλογα, αναγκαστικά μέτρα. Δηλαδή, για οφειλές έως 30.000 ευρώ, θα ειδοποιούνται οι οφειλέτες για τα επικείμενα αναγκαστικά μέτρα και αν δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους θα γίνονται κατασχέσεις καταθέσεων ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων. Για οφειλές άνω των 30.000 ευρώ, θα γίνονται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, αλλά ταυτόχρονα θα υποβάλλονται και μηνύσεις εναντίον των οφειλετών στην εισαγγελία, για οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ, πλην των κατασχέσεων θα ζητείται η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των οφειλετών. Συγχρόνως, για οφειλές άνω των 250.000 ευρώ, πλην των ανωτέρω αναγκαστικών μέτρων το ΚΕΑΟ θα εγγράφει υποθήκες επί της ακίνητης περιουσίας των  οφειλετών ακόμη και αν τα χρέη αυτά είναι ρυθμισμένα και μέχρι να εξοφληθούν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις