Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο: Ο επιπλέον ελεύθερος χρόνος των παιδιών έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα

Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο: Ο επιπλέον ελεύ...

Μιλήσαμε με μαθητές του Λυκείου που διακρίθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Το Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναμφίβολα, ήταν μια χρονιά που λειτούργησε ως σημαντικό τεστ για το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα.

Είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με τέσσερα από τα παιδιά του Λυκείου και εντυπωσιαστήκαμε από όσα μας μετέφεραν σχετικά με τη λειτουργία.

Εκείνο που όλοι προέταξαν, είναι το ότι καθώς τα μαθήματα ολοκληρώνονταν καθημερινά το αργότερο στις 15:00, έχοντας όμως τελειώσει και την επιπλέον ειδική φροντιστηριακή προετοιμασία στα μαθήματα της κατεύθυνσής τους, είχαν όλο το απόγευμα ελεύθερο, να διαχειριστούν τον χρόνο τους, να διαβάσουν αλλά και να ξεκουραστούν.

Κι αυτό ακριβώς ήταν που είχε εντυπωσιακή επίδραση στις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες -μαζί βέβαια με την ποιότητα του διδακτικού προσωπικού και την όλη εύρυθμη λειτουργία του Ιδιωτικού Λυκείου Θεμέλιο.

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στους ίδιους τους μαθητές.

 

ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - 18480 μόρια (ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ)

Το πρώτο συναίσθημα που εξέφρασε ο Κώστας όταν μιλήσαμε μαζί του ήταν ανακούφιση για μία επίπονη διαδικασία που έφτασε σε ένα αίσιο τέλος.

Μας τόνισε πως αν και περίμενε καλό αποτέλεσμα, σίγουρα το συγκεκριμένο ξεπέρασε κάθε προσδοκία του.

"Και τώρα μένει η απόφαση για το τι θα επιλέξω" σημείωσε ο Κώστας, ο οποίος ταλαντεύεται ανάμεσα σε φυσικό, μαθηματικό και πολυτεχνικές σχολές.

Ταυτόχρονα, μας τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στο αποτέλεσμα του το γεγονός πως φοίτησε στο Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο. "Πήγα στα μέσα της χρονιάς και όλα όσα μου προσέφερε ήταν σπουδαία -ποιοτικοί καθηγητές και διαδικασία μάθησης, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ο ελεύθερος χρόνος. Δεν είχα έγνοια για φροντιστήριο το απόγευμα και διαχειριζόμουν τον χρόνο μου καλύτερα."

 

ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ - 18220 μόρια (ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ)

Η Ιωάννα δήλωσε ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα των προσπάθειών της.

"Δεν το περίμενα και μάλιστα λογικά περνάω και στην πρώτη μου επιλογή, την σχολή Ηλεκτρολογικών Μηχανικών στην Πάτρα, οπότε η χαρά είναι διπλή" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μας τόνισε πως η φοίτησή της στο Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο την βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στο να επιτύχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

"Δεν είχαμε την πίεση να πάμε φροντιστήριο, οπότε είχα παραπάνω χρόνο να διαβαζω αλλά και να ξεκουράζομαι, αυτό το τελευταίο ήταν και το πιο σημαντικό!"

ΤΣΟΠΑΝΟΓΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ - 18175 μόρια (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ)

Η Λεμονιά νοιώθει υπέροχα για το αποτέλεσμα που επέτυχε.

"Δεν περίμενα τόσο μεγάλο βαθμό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί θα επιτύχω λογικά να περάσω στις σχολές Ικάρων που στόχευα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την Λεμονιά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς εκτός από το διάβασμά της, είχε να συνδιάσει και τους στοίβους για τα αθλήματα, για το ΤΕΦΑΑ άλλα αθληματα, ενώ ταυτόχρονα έκανε και ενόργανη για να ανεβάσει τα μόρια της.

"Μα καλά, πώς μπόρεσες να τα κάνεις όλα αυτά;" ήταν η εύλογη απορία μας. "Κανονικά δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς τον επιπλέον χρόνο που κερδίζαμε από τον τρόπο λειτουργίας του Ιδιωτικού Λυκείου Θεμέλιο. Στην αρχή είχα αγχωθεί λίγο για το πως θα γίνει, αλλα μετά είδα πως υπήρχε σταθερό πρόγραμμα, ενώ όλοι οι καθηγητές ήταν δίπλα μας, με πρώτον τον κύριο Κολιοφώτη, και έτσι, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!

ΓΟΥΒΕΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - 17470 μόρια (ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ)

"Αλήθεια, δεν ξέρω πώς νοιώθω" μας είπε η Βασιλική, με το θετικό σοκ από το αποτέλεσμα να έχει ακόαμ την επίδρασή του.

"Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τι κατάφερα και ότι πρεπει να επιλέξω σχολή". Οι επιλογές της κατευθύνονται μάλλον προς Ψυχολογία ή την σχολή Κοινωνικής Εργασίας στην Πατρα.

Παράλληλα μας τόνισε πως ήταν μια δύσκολη χρονιά, με το θέμα της ύλης και όλων των διαβασμάτων που έπρεπε να κάνει.

"Δεν θα είχα καταφέριε τίποτα, αν δεν είχα τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που μου πρόσφερε το ότι πήγα στο Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο αλλά και το ότι οι καθηγητές ήταν πάντα διπλα μου στα δύσκολα -είχα ανθρώπους που όντως νοιάζονταν!" σημείωσε χαρακτηρίστικά η Βασιλική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις