Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης σε Υπουργικό: "Πολιτική παραφωνία η ακροδεξιά στη Βουλή"

Μητσοτάκης σε Υπουργικό: "Πολιτική ...

Οι 63 υπουργοί και υφυπουργοί παραλαμβάνουν τους «μπλε φακέλους» με τους στόχους και τα χρονοδιάγραμματα που πρέπει να υλοποιήσουν

Το στίγμα της επόμενης περιόδου της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της Κυριακής υπό διευρυμένη σύνθεση - με τη συμμετοχή, δηλαδή, και των υφυπουργών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε αρχικά στους υπουργούς ότι, στις εκλογές οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις, καθώς και ότι δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που να παίρνει υψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές. 

 «Πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη δημοκρατική πολυφωνία. Μπορεί να προκαλούν πολιτική κακοφωνία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας έτσι την πολύκροτη είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή. 

«Το πολίτευμά μας ξέρει να αυτοπροστατεύεται και πάντα ο κοινοβουλευτισμός ξέρει να αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα», συμπλήρωσε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Ξέρετε καλά τις τέσσερις πολιτικές μας κατευθύνσεις: καλύτερο μισθοί, καλύτερη δουλειά, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Στους μπλε φακέλους που παραλάβατε, υπάρχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία. Χωρίς μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερία. 

Η εισήγηση του πρωθυπουργού

Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα οι 4 βασικές μας γραμμές

- Δεν ξεχνάμε ότι ο τόπος θα είχε κυβέρνηση αυτοδυναμίας από τις πρώτες εκλογές χωρίς την περιπέτεια της απλής αναλογικής. Στο κλίμα εφησυχασμού κάποιοι επέλεξαν την χαλαρή ψήφο και μικρότερα κόμματα γι αυτό που είχα προειδοποιήσει ότι πολλοί κομματικοί σχηματισμοί ίσως να προκαλούν πολιτική κακοφωνίαα. Το πολίτευμα όμως ξέρει να προστατεύεται.

- Έκριναν με πρωτοφανή ωριμότητα θέσεις και συμπεριφορές που προτάσσουν την ειλικρίνεια

- Ταυτόχρονα καταδίκασαν τις διχαστικές πολιτικές.

- Χωρίς προηγούμενο είναι και οι ευθύνες που προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα που μας εμπιστεύθηκε. Μας εμπιστεύτηκαν για την ευημερία

- Ήταν μια νική χωρίς προηγούμενο. Δεν υπάρχει άλλη κβυέρνηση που να αυξάνει τα ποσοστά της με τεράστια διαφορά από τους πολιτικούς αντιπάλους. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό

Τους 63 υπουργούς και υφυπουργούς περίμενε στις θέσεις τους στον χώρο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου οι «μπλέ φάκελοι» με τους στόχους και τις προτεραιότητες σε τρία επίπεδα.

Στους φακέλους περιλαμβάνονται οι άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, ενώ για όλα τα υπουργεία έχει γίνει προγραμματισμός σε ορίζοντα εξαμήνου, ως το τέλος του 2023. Παράλληλα, στους φακέλους γίνεται και μια γενικότερη περιγραφή των κεντρικών στόχων του χαρτοφυλακίου ενός εκάστου υπουργού σε ορίζοντα τετραετίας, ως το 2027.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις