Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για το "νυχτοκάματο του τρόμου"

Πάτρα: Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Άγι...

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος νοσηλεύτριας από συνοδό ασθενή

Σ ε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του Γενικού νοσοκομείου Πατρών "ο Άγιος Ανδρέας" προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχονται από συνοδούς ασθενών με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Η βία απέναντι στην άσπρη μπλούζα πρέπει να σταματήσει» αναφέρουν σε ανακοίνωσής του τα μέλη του ∆.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), κάνοντας λόγο για «νυχτοκάματο του τρόμου!» για νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής.

Σύμφωνα με το Σωματείο, «το βράδυ της Παρασκευής της 23ης Ιουνίου σημειώθηκε άλλο ένα, πέρα για πέρα καταδικαστέο, περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο μας χωρίς λόγο και αιτία στην Παθολογική κλινική εναντίον συναδέλφισσας Νοσηλεύτριας από συνοδό ασθενούς. Μάλιστα η συναδέλφισσα υπέστη κάταγμα και κακώσεις από τον μαινόμενο συνοδό ο οποίος προκάλεσε και υλικές ζημιές στον χώρο.

Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να ερχόμαστε για βάρδια στο Νοσοκομείο, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε ως κλάδος με τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις και να βιώνουμε την τρομοκρατία. Είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά στα Νοσοκομεία της χώρας.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θεσπίσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και να εφαρμόσει επιτέλους εκείνα τα αποτρεπτικά μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Επιτέλους να μπει τέλος στην ατιμωρησία όσων προκαλούν περιστατικά βίας εναντίον των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Για να μπει ένας φραγμός στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας, το ∆.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε να προβεί σε Στάση Εργασίας σήμερα από 12:00-15:00 με συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πύλη του Νοσοκομείου στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις