Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καρόδρομος για ένα ακόμη καλοκαίρι η, παρατημένη στην τύχη της, οδός Αχιλλέως - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Καρόδρομος για ένα ακόμη καλοκαίρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Λακκούβες και πολύ επικίνδυνες βυθίσεις στο οδόστρωμα

Λακκούβες και πολύ επικίνδυνες καθιζήσεις στο οδόστρωμα διακρίνει κανείς στην οδό Αχιλλέως στην Πάτρα. Στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Νεαροί και όχι μόνο οδηγοί δικύκλων και ΙΧ οχημάτων κινούνται κατά χιλιάδες κάθε μέρα στην οδό Διγενή Ακρίτα αλλά και στην Αχιλλέως. Και οι δύο δρόμοι έχουν λακκούβες και επικίνδυνες καθιζήσεις στην άσφαλτο. 

Στην Αχιλλέως, στην οποία κινούνται χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι του Καστελοκάμπου και του Ρίου, όπως επίσης και άλλοι πατρινοί και ακόμη τουρίστες -λόγω ξενοδοχείων στο Ρίο, η οδήγηση προσιδιάζει σε πλεύση με σκάφος εν μέσω κυμάτων.

Στο ύψος της οδού Νηρέως - στον δρόμο που οδηγεί προς την παραλία στις Δάφνες - οι οδηγοί βουλιάζουν μαζί με τα οχήματά τους σε μια πολύ επικίνδυνη καθίζηση που είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί με τρύπα στο οδόστρωμα, όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν.

Σε όλο το μήκος της οδού Αχιλλέως η κατάσταση του οδοστρώματος είναι τραγική. Ιδιαίτερα οι δικυκλιστές αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο του οχήματός τους. 

Ο φωτισμός στην οδό τις νυχτερινές ώρες είναι επίσης υποτυπώδης. Μάλλον για να επισκευαστεί ο δρόμος, θα πρέπει να αρχίσουν να διεκδικούνται με σθένος αποζημιώσεις -σε περίπτωση ατυχήματος - από τον δήμο, στην ευθύνη του οποίου είναι η συντήρηση εκτός των άλλων και της οδού Αχιλλέως.

Το μόνο θετικό στην οδό - εξέλιξη των τελευταίων ημερών - είναι πως τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες στην Αχιλλέως στο ύψος της οδού Πετμεζά, κάτι που δίνει τον απαραίτητο χρόνο σε οχήματα και πεζούς που κινούνται μέσω της τελευταίας οδού, που εμφανίζει έντονη κίνηση κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις