Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο το νέο βιβλίο του συμπολίτη Παναγιώτη Παναγόπουλου

Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο το νέο...

Τίτλος του, "ο Αστρολόγος του Χίτλερ" & χαρακτηρίζεται ως ένα νουάρ μεταφυσικό θρίλερ κατασκοπείας - Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 27/6 στις 20.30

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 στις 8.30 το βράδυ παρουσιάζεται στον κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, το βιβλίο του Πατρινού Παναγιώτη Παναγόπουλου με τίτλο «Ο Αστρολόγος του Χίτλερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Μάριο Κουτσούκο (συγγραφέας, μεταφραστής και υποψήφιος διδάκτορας κλασσικών σπουδών στο τμήμα αρχαιολογίας, κλασσικών σπουδών και αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ) και τον εικαστικό Αλέξη Φραγκούλη, ο οποίος θα παρουσιάσει και έκθεση μονοτυπίας εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μόναχο, 1939

Ο Αδόλφος Χίτλερ αποφεύγει µία βοµβιστική απόπειρα χάρη στην έγκαιρη προειδοποίηση του Ελβετού αστρολόγου Καρλ Ερνστ Κραφτ. Εντυπωσιασµένος από το γεγονός, ο δικτάτορας αποφασίζει να αξιοποιήσει τις ικανότητες του αστρολόγου στις πολεµικές επιχειρήσεις – εξέλιξη που ωθεί τον τελευταίο, ως ανερχόµενο αστέρα, στην ελίτ του Τρίτου Ράιχ και στη µύησή του στο ναζιστικό τάγµα της Θούλης.

Στην προσπάθειά του να προβλέψει την επηρεασµένη από την αστρολογία στρατηγική του Φύρερ, το Λονδίνο διατάζει την ΜΙ5 να στρατολογήσει τον πανούργο κατάδικο και διπλό κατάσκοπο Έντι Τσάπµαν, ώστε να διεισδύσει στα άδυτα της Θούλης και να υποκλέψει το ωροσκόπιο του Χίτλερ από τον Καρλ Ερνστ Κραφτ.

Τα µονοπάτια των δύο αντρών θα συγκρουστούν στο κέντρο µιας καταιγίδας ιστορικών εξελίξεων και θα διασταυρωθούν µε αυτά µοιραίων προσωπικοτήτων της εποχής, όπως ο διαβόητος µάγος Άλιστερ Κρόουλι, ο επιστήθιος υπαρχηγός του Χίτλερ Ρούντολφ Ες, ο πατέρας της σύγχρονης γεωπολιτικής σκέψης Καρλ Χαουσχόφερ και ο πρωτοπόρος της αεροδιαστηµικής και µεταγενέστερα πατέρας του διαστηµικού προγράµµατος της NASA, Βέρνερ φον Μπράουν.

Ακροβατώντας δεξιοτεχνικά ανάµεσα στη µυθοπλασία και τα ιστορικά στοιχεία, ο "Αστρολόγος του Χίτλερ" αποτελεί ένα νουάρ µεταφυσικό θρίλερ κατασκοπείας, που αναδεικνύει πώς η επίδραση του αποκρυφισµού και των µυστικών εταιρειών αποτέλεσαν αφανείς, µα καθοριστικές δυνάµεις στην παγκόσµια σύγκρουση που στιγµάτισε τον εικοστό αιώνα.

*Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος έχει γεννηθεί το 1975 στην Πάτρα. Σπούδασε µουσική σύνθεση, εργάζεται ως µουσικός και είναι πιανίστας και ιδρυτικό µέλος της διεθνούς φήµης λάτιν µπάντας Cubaneros. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά και πρακτικά µε τον αποκρυφισµό, την αστρολογία και την έρευνα του µυστηρίου, του µεταφυσικού και του παράξενου. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό «STRANGE».

Συγγραφικά του έργα αποτελούν το ορειβατικό θρίλερ “Το Πέρασµα του Ιγνάτιου”, που κυκλοφόρησε το 2011, το συνωµοσιολογικό “Βάπτισµα Πυρός”, που κυκλοφόρησε το 2014 και “Ο Αστρολόγος του Χίτλερ” που κυκλοφόρησε το 2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture