Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίτημα κήρυξης του Δήμου Ερυμάνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα  κήρυξης του Δήμου Ερυμάνθου σε κ...

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουνίου

Αίτημα κήρυξης του Δήμου Ερυμάνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διατύπωσε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Να κηρυχθεί άμεσα ο Δήμος Ερυμάνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 12,16 και 17 Ιουνίου προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε υποδομές (κατολισθήσεις, αποκόλληση πρανών, οδοποιία,κ.α.) ζητά ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Το αίτημα εστάλη εγκαίρως κι αφού προηγήθηκε η καταγραφή των ζημιών ανά δημοτική κοινότητα, προκειμένου να δοθεί στον Δήμο η δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων, παρακάμπτοντας τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Ο Δήμος μας επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές σοβαρές ζημιές σε υποδομές. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και αποκολλήσεις πρανών, έμφραξη σωληνωτών, καταστροφή τεχνικών, βλάβες στο οδόστρωμα στο επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο. Λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να ανταπεξέλθει στο σύνολο των αναγκών που προέκυψαν υποβάλαμε αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών. Με αφορμή και την καλοκαιρινή περίοδο που ο Δήμος μας δέχεται πλήθος επισκεπτών και ετεροδημοτών, πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημά μας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία ήδη προωθήθηκε από τον Περιφερειάρχη, κ. Φαρμάκη», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις