Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύλος: «Υπήρχαν πολλά πτώματα δίπλα μου» - Νέες μαρτυρίες μεταναστών

Πύλος: «Υπήρχαν πολλά πτώματα δίπλα μου»...

Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους

Συμπληρωματικές καταθέσεις για το ναυάγιο στην Πύλο έδωσαν μετανάστες, οι οποίοι υπέδειξαν τους διακινητές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είναι χαρακτηριστική η κατάθεση ενός Πακιστανού, ο οποίος αναφέρει: «Αυτοί που έκαναν κουμάντο και μας έλεγαν τι να κάνουμε, δεν μας έδιναν νερό και φαγητό. Είχαν ζώνη και μας χτυπούσαν για να μην σηκωνόμαστε. Το νούμερο 56 με χτυπούσε, όταν προσπαθούσαμε να σηκωθούμε όρθιοι. Το νούμερο 57 μας χτυπούσε και δεν μας έδιναν νερό».

Την κόλαση που επικρατούσε στο αλιευτικό μεταφέρει ένας ακόμη Σύρος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. «Στο πλοίο θα ήμουν στον πάνω όροφο στη μέση. Πλήρωσα 200 δολάρια και με έβαλαν στο κατάστρωμα. Στο υπόγειο ήταν οι γυναίκες και τα παιδιά. Πάνω στο κατάστρωμα ήταν περίπου 50 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Είδα περίπου 10 άτομα, τα οποία έκαναν κουμάντο στο πλοίο. Το νούμερο 70 ήταν πολύ κακός άνθρωπος. Έβαζε το πόδι του μέσα στο νερό που πίναμε».

 Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κάποιοι από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις, κάνουν αναφορά και στην προσπάθεια του Λιμενικού να τους ρυμουλκήσει. «Το ελληνικό πλοίο έριξε σκοινί και το δέσαμε, αλλά δεν πρόλαβε να μας μετακινήσει. Όλος ο κόσμος έκανε φασαρία, κάποιοι ζητούσαν βοήθεια και κάποιοι άλλοι ήθελαν να πάνε στην Ιταλία. Το πλοίο μας τότε, από το δυνατό τράβηγμα, πήρε μία πρώτη κλίση και μετά μία δεύτερη και κατέληξε στο νερό. Όταν πέσαμε στη θάλασσα, ήμουν μια ώρα μέσα στη θάλασσα, υπήρχαν πολλά πτώματα δίπλα μου», αναφέρει ένας ακόμη από τους μετανάστες.

Πύλος: Απολογούνται οι συλληφθέντες για το ναυάγιο 
Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη, θα οδηγηθούν και πάλι στην ανακρίτρια οι 9 Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν ως διακινητές για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν, έλαβαν τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στην Πύλο με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στις 10 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών και έως τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Τραγική εικόνα, οι συγγενείς αγνοουμένων, που έξω από τα Δικαστήρια φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων, μήπως μάθουν κάτι νεότερο για την τύχη τους, την ώρα που διίστανται οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των επιβαινόντων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις