Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν ακόμα δύο σοροί - Ανήκουν σε άνδρες

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν ακόμα δύ...

Στους 80 ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί μετανάστες

Δυο ακόμα σοροί εντοπίστηκαν στη θάλασσα, κοντά στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου, ανοιχτά της Πύλου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκουν σε άνδρες.

Συγκλονιστικές καταθέσεις
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το αλιευτικό που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι να αγνοούνται.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, διασωθέντες μετέφεραν σε συγγενείς και φίλους τις συνθήκες που επικρατούσαν τις κρίσιμες ώρες πριν τη βύθιση του πλοίου. Σύμφωνα με όσα είπαν, ήταν στοιβαγμένοι στο αλιευτικό, ενώ υπάρχουν νέες αναφορές για γυναίκες και παιδιά που είχαν κλειδωθεί στα αμπάρια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις δομές δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα.

 Οι άνθρωποι αυτοί δεν κατάφεραν να βγουν από το αλιευτικό την ώρα που αυτό έβαζε νερά σε αντίθεση με όσους βρίσκονταν στο κατάστρωμα και πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα.

inObRWauldQ

Για το αν δέχθηκαν βοήθεια από τα παραπλέοντα σκάφη που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του ναυαγίου, ορισμένοι ανέφεραν ότι το ελληνικό Λιμενικό πέταξε ένα σχοινί, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι εκείνες τις ώρες δεν υπήρξε καμία βοήθεια.

 Μάλιστα τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αρκετοί από τους επιβαίνοντες καλούσαν τους δικούς τους ανθρώπους και τους έλεγαν δεν είναι σίγουροι εάν θα καταφέρουν να φτάσουν στην Ιταλία, καθώς έβλεπαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο.

«Πέθαναν πριν βυθιστεί το πλοίο»
 «Άρχισαν να τσακώνονται για το νερό και προφανώς αφού οι ενήλικες, οι άνδρες τσακώνονταν για το νερό φαντάσου τι συνέβαινε με τα παιδιά και τις γυναίκες. Ποιος τους έδινε κάτι να φάνε; Πολλοί άνθρωποι πέθαναν πριν βυθιστεί το πλοίο.  Άνθρωποι άρχισαν να πίνουν νερό από την θάλασσα», είπε αδελφός αγνοούμενου.

 Συγγενής άλλου αγνοούμενου ανέφερε: «Έχω τον αδερφό μου ήταν στο σκάφος. Δεν έχω καμία πληροφορία. Ξέρω από τους ανθρώπους που ήταν στο αλιευτικό ότι όλοι οι άνθρωποι από το χωριό μου έχουν πεθάνει».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις