Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας

 Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε πρέπει...

Πώς θα διορθώσετε τα στοιχεία σας στη φορολογική δήλωση

Στις 31 Ιουλίου, στις 15:00 θα λήξει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει» και να λήγει σε 45 ημέρες περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους.

Όσοι δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης του 2023 (φορολογικό έτος 2022) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν, μπαίνοντας στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, είναι η επιβεβαίωση των στοιχείων του φορολογούμενου – υπόχρεου και της συζύγου.

Μόνο με την επιβεβαίωση των στοιχείων του Πίνακα 1 ξεκλειδώνει η δήλωση και ο φορολογούμενος μπορεί να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κωδικών των εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 της φορολογικής δήλωσης 2023. Όλες οι ενδείξεις του Πίνακα 1 πρέπει να είναι συμπληρωμένες με κεφαλαία γράμματα.

Στη δήλωση έχουν συμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ τα στοιχεία του υπόχρεου και της συζύγου. Εάν στην ήδη συμπληρωμένη δήλωση υπάρχουν λάθη στα στοιχεία αυτά ή δεν έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία της συζύγου, πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσετε σε διόρθωση – συμπλήρωση στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ. πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Πώς θα πληρωθεί ο φόρος

Παρά την παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της πληρωμής και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως 31 Ιουλίου, ακόμη και για όσους υποβάλουν τελευταία στιγμή, μέσα στον Ιούλιο, τη δήλωσή τους. Έτσι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου.

Χωριστή δήλωση

Το πεδίο «χωριστή δήλωση συζύγων» συμπληρώνεται με τον ΑΦΜ του ετέρου συζύγου, από όποιον έγγαμο φορολογούμενο έχει επιλέξει να υποβάλει χωριστή δήλωση από τον άλλο σύζυγο. Στις ηλεκτρονικές δηλώσεις το πεδίο αυτό είναι προσυμπληρωμένο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις