Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με το ρετούς στις σκάλες; Ποια κομμάτια παραδόθηκαν

Πάτρα: Τι γίνεται με το ρετούς στις σκάλ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι λέει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς για τα έργα

Συνεχίζονται οι εργασίες στις τέσσερις εμβληματικές σκάλες της Πάτρας, Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Τριών Ναυάρχων.

Οι εργασίες στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνονται, με τις τελευταίες προσθήκες που θα γίνουν, «απομένει να μπουν τα φωτιστικά και κάποιες μικροδουλειές στα στηθαία, ωστόσο ήδη έχει δοθεί προς χρήση του κόσμου» αναφέρει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς.

Σε ό, τι αφορά, τις δίδυμες σκάλες της Τριών Ναυάρχων, αλλά και τα έργα που έχουν ξεκινήσει στον πεζόδρομο, ο κ. Κορδάς, εξηγεί: «Η μια από τις δυο σκάλες είναι έτοιμη και ο κόσμος μπορεί να την χρησιμοποιεί, η άλλη είναι ακόμα κλειστή. Το έργο στον συγκεκριμένο πεζόδρομο, προχωράει προς τα κάτω, ήδη έχει φτάσει μέχρι την οδό Καραϊσκάκη και θα φθάσει μέχρι την Ακτή Δυμαίων. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει και τα δρομάκια ακριβώς κάτω από τις σκάλες που θα πεζοδρομηθούν. Επίσης, φτιάχνονται τα πεζοδρόμια. Γενικά, η ανάπλαση προχωράει και πιστεύομε ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχει φτάσει μέχρι την Αγίου Ανδρέου».

Σε ό,τι αφορά τις σκάλες της Γεροκωστόπουλου, ο κ. Κορδάς αναφέρει ότι «στην άκρη της υπάρχουσας σκάλας, θα γίνει μια νέα σκάλα, στη δεξιά πλευρά, όπως την ανεβαίνουμε με σύγχρονα υλικά για να μπορούν να την κατεβαίνουν περισσότεροι και με ασφάλεια. Είναι δύσκολο να πειραχτούν, γιατί είναι διατηρητέα, έτσι θα γίνει ένας καθαρισμός και θα φτιαχτούν τα κάγκελα. Τα υπερυψωμένα σημεία, στη μέση του πεζόδρομου θα γκρεμιστούν, αυτά που ξεκινούν λίγο πιο πάνω από την Ηφαίστου και τελειώνουν στην Καραϊσκάκη, εκεί θα γίνει πεζόδρομος και αυτό θα πραγματοποιηθεί με την ανάπλαση του κέντρου»

Για τον ίδιο λόγο και οι σκάλες της Πατρέως, «δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις και τα έργα θα αφορούν συγκεκριμένα σημεία για να κρατήσει την υπάρχουσα μορφή της για να διατηρηθούν τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία. Το έργο θα φτάσει μέχρι την Αλεξάνδρου Υψηλάντου, η οποία και θα πεζοδρομηθεί αλλά εν καιρώ θα καταργηθεί, γιατί είναι από κάτω ο Ιππόδρομος και σιγά σιγά απαλλοτριώνονται τα κτήρια και όλος αυτός ο χώρος θα είναι αρχαιολογικός».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις