Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- «Μεταναστευτικό»- Πού βρίσκονται οι μετανάστες- «Υπάρχει ένα καθεστώς πλήρους αυθαιρεσίας»

Πάτρα- «Μεταναστευτικό»- Πού βρίσκονται ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest ο εκπρόσωπος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας.

Τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα και στην Πάτρα φέρνει ξανά στη επιφάνεια το τραγικό ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο.

«Γίνεται και στην Πάτρα ό,τι γίνεται και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Υπάρχει πρόβλημα επισιτιστικό, πρόβλημα στέγασης» αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας.  

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαγεωργίου,  «τα προγράμματα που έτρεχαν έχουν διακοπεί από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής. Ακόμα και παιδιά με αναπηρία που βρίσκονται σε δομές, όταν γίνουν 18 χρονών, θα βγουν έξω στο χάος, απροστάτευτα.

Στην Πάτρα υπάρχουν οικογένειες που δε μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Υπάρχουν πλέον άνθρωποι που είναι κάτοικοι της Πάτρας αρκετά χρόνια και δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Υπάρχουν οικογένειες με άδειες παραμονής ή περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας παρά μόνο αν είναι «μαύρη», παράνομη και χωρίς ένσημα. Δεν έχουν αριθμό ασφάλισης, δε μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα. Συναντήσαμε πρόσφατα τρεις περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ εργάστηκαν σε κτήματα, δεν πληρώθηκαν και δε μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Αν πάνε στην αστυνομία, θα τους συλλάβει και θα τους στείλει στην Κόρινθο. Υπάρχει ένα καθεστώς πλήρους αυθαιρεσίας και οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα τρόπο να αντισταθούν.

Στην Ακτή Δυμαίων είναι πλέον ελάχιστα άτομα, περίπου 15, καθώς έχουν δυσκολέψει οι συνθήκες για να περάσουν στην Ιταλία. Σε αυτό έχουν συμβάλει και οι συλλήψεις- προσαγωγές που έχουν γίνει και είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν οι περισσότεροι στην Κόρινθο. Ωστόσο παραμένουν κάποιοι ως άστεγοι σε διάφορα εγκαταλελειμμένα σπίτια που δεν είχαν προσεγγίσει τη θάλασσα.  Υπάρχουν και κάποια ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά στη δομή του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης, κάπου στην Πατρών Κλάους.

Πρέπει να ληφθούν υπόψιν αυτά τα πρόβλημα και πώς τα βγάζουν αυτοί οι άνθρωποι μας  και να μην εξαπλώνονται τα στερεότυπα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις