Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο-Πύλος: Πόσοι μετανάστες βρίσκονται στο νοσοκομείο- Τι λέει στο thebest ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Ναυάγιο-Πύλος: Πόσοι μετανάστες βρίσκοντ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δεν κινδυνεύει η ζωή τους

Έξι εξιτήρια έχουν δοθεί μέχρι τώρα σε μετανάστες- ναυαγούς από το νοσοκομείο της Καλαμάτας. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται άλλοι 29 μετανάστες οι οποίοι δε διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, «από την πρώτη στιγμή του συμβάντος τέθηκαν σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Σπάρτη και Τρίπολη προκειμένου να υποδεχτούμε πιθανό αριθμό ναυαγών για νοσηλεία. Παράλληλα στήσαμε υπαίθριο ιατρείο στο λιμάνι της Καλαμάτας δίπλα στην εγκατάσταση που είχε τοποθετηθεί για τη φιλοξενία και την υποδοχή των ναυαγών.

Πράγματι όταν έφτασε το σκάφος που μετέφερε τους ναυαγούς και τοποθετήθηκαν στη συγκεκριμένη εγκατάσταση στο λιμάνι, εξετάστηκαν από τους γιατρούς μας που ήταν ήδη εκεί.

Όσοι χρειάζονταν νοσηλεία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Συνολικά μεταφέρθηκαν  35 άτομα, όλοι άνδρες, με παθολογικά αίτια.  Έχουν δοθεί μέχρι τώρα 6 εξιτήρια και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 29 μετανάστες σε σχετικά καλή κατάσταση. Κανείς δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του. Δε χρειάστηκε να δραστηριοποιηθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία που βρίσκονταν σε ετοιμότητα. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκανε το καλύτερο δυνατό και στο νοσοκομείο και στο υπαίθριο ιατρείο στο λιμάνι. 

Είχαμε προετοιμαστεί για το μέγιστο δυνατό. Από εκεί και πέρα αυτό που μένει είναι η θλίψη και ο πόνος όταν βλέπεις βασανισμένους ανθρώπους, κάναμε ότι καλύτερο για τη φροντίδα τους». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις