Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλαδικές 2023: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τις φετινές βάσεις

Πανελλαδικές 2023: Τι δείχνουν τα πρώτα ...

Σε ποιο επιστημονικό Πεδίο αναμένεται μικρή άνοδος

Οι πρώτες συγκρατημένες εκτιμήσεις για τις φετινές βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων παραπέμπουν στα περσινά δεδομένα.

Τα προσιτά θέματα, σύφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», θα έχουν σαν αποτέλεσμα την διαμόρφωση των βάσεων σε επίπεδα αντίστοιχα του Ιουνίου 2022, εικάζουν οι ειδικοί, με την ανακοίνωση των αναλυτικών βαθμολογιών όλων των μαθημάτων από το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετείται μετά τις εκλογές και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στις βάσεις του 1ου Πεδίου (Ανθρωπιστικών Επιστημών) όπως και στου 2ου (Θετικών Επιστημών), δεν προβλέπονται ιδιαίτερες μεταβολές, γεγονός που θα συμπαρασύρει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και εκεί, θα αποτελούσε έκπληξη η οποιαδήποτε μεταβολή.

Στο 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνονται οι «διεκδικήσεις» για τις υψηλότερες βαθμολογίες από τους στοχεύοντες στις Ιατρικές κατά κύριο λόγο, οι ειδικοί πιθανολογούν μικρή πτώση. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ‘υπαίτιοι’ θα είναι τα απαιτητικά θέματα της Βιολογίας.

Τέλος, στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), ίσως παρατηρηθεί μικρή άνοδος στις βάσεις, αφού τα θέματα θεωρήθηκαν ιδιαίτερα διαχειρίσιμα – κατά πολλούς, εύκολα – στα μαθήματα της Πληροφορικής αλλά και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Αύριο δίνουν τα «Αθλήματα» για τα ΤΕΦΑΑ οι υποψήφιοι

Υπενθυμίζετια ότι η γραπτή δοκιμασία των Πανελλαδικών ολοκληρώθηκε χθες 12 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν στα 4 μαθήματα του Πεδίου Προσανατολισμού τους. Για όσους, όμως, έχουν δηλώσει συμμετοχή να είναι υποψήφιοι στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., η υγειονομική εξέταση αλλά και η πρακτική δοκιμασία – τα Αγωνίσματα – ξεκινούν αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ενώ θα διαρκέσουν ως την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Δικαίωμα συμμετοχής στα Αγωνίσματα έχουν οι μαθητές της τελευταίας τάξης του τρέχοντος σχολικού έτους (2022-2023) των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ αλλά και οι απόφοιτοι των Λυκείων, οι οποίοι έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση στο Λύκειό τους.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναρτάται στις ιστοσελίδες τους.

Οι υποψήφιοι του 10%

Για την περίπτωση των αποφοίτων, οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων, υπενθυμίζεται ότι δεν εξετάζονται εκ νέου ενώ συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία επιλογής με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες. Όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων, δεν εξετάζονται ξανά στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται για τους υποψηφίους με τα Ειδικά Μαθήματα.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, οι μαθητές θα διαγωνιστούν στην Αγγλική γλώσσα και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στη Γερμανική.

Στις 20/6 εξετάζονται στο Ελεύθερο Σχέδιο και στις 21/6 στο Γραμμικό.

Ακολουθούν οι εξετάσεις στην Αρμονία (22/6), στη Μουσική Ακουστική Ικανότητα (23/6), στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24/6) και στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26/6).
Την Τρίτη 27/6, οι μαθητές θα εξεταστούν στη Γαλλική Γλώσσα, την Τετάρτη 28/6 στην Ισπανική και τέλος, την Πέμπτη 29/6, στην Ιταλική.

Τι συμβαίνει αν συμπίπτουν οι ημερομηνίες εξετάσεων

Για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται έως και τις 16 Ιουνίου όπως και για τους υποψήφιους, που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 17 έως και 29 Ιουνίου καθώς και όσους ανήκουν σε άλλες, εξαιρετικές και έκτακτες περιπτώσεις, η οικεία επιτροπή οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης εφόσον η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας συμπίπτει με την ημέρα εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

 

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις