Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΚΑΒ και Δυτική Ελλάδα: Λείπουν 50 εργαζόμενοι για να λειτουργήσει όπως πρέπει

ΕΚΑΒ και Δυτική Ελλάδα: Λείπουν 50 εργαζ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ποια είναι η κατάσταση του ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας της περιοχής

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στην Δυτική Ελλάδα όσον αφορά το ΕΚΑΒ, με αφορμή τα τραγικά περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη, όπου δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, λέει στο thebest.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αλέξης Κουτσούκος, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του στο βαθμό που θα έπρεπε για να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο, ιδίως σε ό,τι αφορά το προσωπικό.

«Έχει έρθει επικουρικό προσωπικό και οχήματα παρ’ όλα αυτά και τα προηγούμενα Δ.Σ. του σωματείου και εμείς τώρα αλλά και αυτά των υπόλοιπων περιοχών, διεκδικούμε την πρόσληψη νέων εργαζομένων, σε έναν νευραλγικό τομέα όπως το ΕΚΑΒ. Το φωνάζουμε και το ξαναφωνάζουμε. Δεν θέλουμε σε κανέναν ασθενή να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Δεν απορρίπτουμε καμία κλήση που θα δεχθεί το κέντρο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια περιστατικά που ο διαβιβαστής έρχεται σε δύσκολη θέση και χρειάζεται να κάνει διαλογή. Για παράδειγμα, αν έχει τέσσερα επείγοντα σοβαρά περιστατικά και θα πρέπει να επιλέξει σε ποιο από αυτά θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα, στο πρώτο ασθενοφόρο που θα τελειώσει από προηγούμενη κλήση, έρχεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με τα τηλεφωνήματα να επαναλαμβάνονται και τους συγγενείς να αγωνιούν» τονίζει.

Στα Κέντρα Υγείας, όπως λέει, υπάρχουν κάποια, που δεν καλύπτονται από τρεις βάρδιες με πλήρωμα. «Επιδιώκουμε να καλυφθούν όλες αυτές οι ανάγκες. Μπορεί να είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση αλλά δεν καλύπτονται στο έπακρον οι τρείς βάρδιες. Εμείς θέλουμε το 100% προς όφελος των πολιτών, χωρίς να επιβαρύνεται το ίδιο πλήρωμα συνεχώς»

Τι ζητάει το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας; «Αυτό που ζητάμε είναι, το υπάρχον προσωπικό μαζί με το επικουρικό να παραμείνει ως έχει και να προστεθούν ακόμα 40 με 50 άτομα στην περιφέρεια μας» απαντά ο κ. Κουτσούκος. «Ο κόσμος έχει κουραστεί. Τους κόβουμε τις άδειες και επιστρέφουν στη δουλειά. Προκύπτουν διακομιδές και τους λέμε, ελάτε για δουλειά. Έχουν μαζευτεί άδειες από 2021. Πέρα από σωματική, είναι και ψυχολογική η κούρασή τους»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις