Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτες εικόνες στο Παρίσι: Η λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων έγινε μια απέραντη τάξη

Απίστευτες εικόνες στο Παρίσι: Η λεωφόρο...

Για διαγωνισμό ορθογραφίας-ρεκόρ

Σε υπαίθρια τάξη για τον μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο μετατράπηκε την Κυριακή ο διασημότερος δρόμος του Παρισιού, η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.

Αποκαλύπτοντας την αγάπη τους για τις λέξεις -σαν την ψύχωση με την ορθογραφία των Αμερικανών-, πάνω από 50.000 Γάλλοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπου κλήθηκαν να αποδώσουν πιστά στο χαρτί κείμενα που θα τους διάβαζαν. Τελικά επελέγησαν 5.000 αιτούντες, ηλικίας 10-90 ετών, για τους τρεις γύρους του διαγωνισμού.

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο τοποθετήθηκαν από 1.779 θρανία στη λεωφόρο του Παρισιού για κάθε γύρο, καθώς οι διοργανωτές προσπαθούσαν και κατάφεραν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας.

 

Στον πρώτο γύρο ο δημοσιογράφος Ογκιστέν Τραπενάρ, της οργάνωσης «Βιβλιοθήκες χωρίς Σύνορα», διάβασε στους συμμετέχοντες ένα απόσπασμα από το «La Mule du Pape» - της συλλογής διηγημάτων «Γράμματα από το Μύλο μου» του φημισμένου Γάλλου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα Αλφόνς Ντοντέ. Mε την πρώτη αυτή πρώτη υπαγόρευση, που έγινε παρουσία των Guinness World Records, έσπασε και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο, καθώς μετείχαν πάνω από 1.650 άτομα.

 

Ο δεύτερος γύρος περιλάμβανε την ανάγνωση από τη μυθιστοριογράφο Κατρίν Πανκόλ ενός κειμένου της Βερονίκ Οβαλντέ, του «Fille en colére sur un banc de pierre», και ο τρίτος την ανάγνωση κειμένου του Ντανιέλ Ερερό από τον πρώην διεθνή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας, Πιερ Ραμπαντάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις