Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η παιδονευρολόγος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η π...

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο

Την νευρολογική εικόνα της Τζωρτζίνας αφού είχε υποστεί τετραπληγία, περιέγραψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδονευρολόγος Ιωάννα Κουρή, που κλήθηκε να εξετάσει το παιδί στο Ωνάσειο.

Η γιατρός, ως εξωτερικός συνεργάτης του Ωνασείου, εξέτασε το κοριτσάκι μετά την εκδήλωση επεισοδίου σπασμών που εμφάνισε η Τζωρτζίνα λίγο μετά την εισαγωγή της στο Καρδιολογικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Η γιατρός κατέθεσε πως η Τζωρτζίνα «ήταν ένα παιδί με πολύ έντονη υπερτονία, δηλαδή μεγάλη αντίσταση στους μύες του. Είχε πολύ έντονη σύσπαση των μασητήρων και έντονα αντανακλαστικά. Ήταν ένας εγκέφαλος που χρειαζόταν προσοχή γιατί δυσλειτουργούσε. Με βάση τη νευρολογική της εικόνα χρειαζόταν μια εκτεταμένη πορεία αποκατάστασης. Πολύ εντατικό πρόγραμμα εργοθεραπειών, φυσικοθεραπειών και λογοθεραπειών».

Σύμφωνα με την μάρτυρα το επεισόδιο για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της είναι πιθανό να οφείλεται στον πυρετό «που μπορεί να το κάνει αυτό σε ένα παιδί με εγκεφαλοπάθεια».

Πρόεδρος: Η εκτενής αποκατάσταση για την οποία μιλήσατε στην κατάθεσή σας και η πολύ καλή ιατροφαρμακευτική κάλυψη του παιδιού θα μπορούσαν να επαναφέρουν κάποιες από τις λειτουργίες του;

Μάρτυρας: Αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά ένα παιδί με τόσο βαριά εικόνα είναι δύσκολο να επανέλθει πλήρως. Η πρόγνωση είναι επιφυλακτική.

 Εισαγγελέας: Η τόσο βαριά μορφή εγκεφαλοπάθειας σχετίζεται με τον χρόνο που θα μείνει ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο;

Μάρτυρας: Όσο περισσότερο χρόνο μένει ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο τόσο το χειρότερο, τόσες περισσότερες οι βλάβες.

Η γιατρός κατέθεσε πως ενημέρωσε την μητέρα της Τζωρτζίνας για την κατάσταση και ότι η Πισπιρίγκου την άκουσε χωρίς να κάνει ερωτήσεις.

Η πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας ρώτησε την κ. Κουρή αν το δηλωθέν από την μητέρα επεισόδιο σπασμών στο σπίτι, όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο, θα φαινόταν στις εξετάσεις που έγιναν κατά την εισαγωγή και η μάρτυρας είπε: «Πάντα βασιζόμαστε στη διερεύνηση του επεισοδίου. Κρατάω ότι ένα εγκεφαλογράφημα είναι καθαρό, ωστόσο συνεχίζω τη διερεύνηση».

Η υπεράσπιση ρώτησε ανάμεσα σε άλλα, αν τότε, στο Καραμανδάνειο, θα έπρεπε να έχει δει το παιδί, νευρολόγος. «Δεν μπορώ να σας απαντήσω» είπε η γιατρός.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις