Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Πέθανε ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, παλιά δόξα αλλά και προπονητής του Παναιγιαλείου

Ανάμεσα σε Ψύχο και Αλέφαντο

Ανάμεσα σε Ψύχο και Αλέφαντο

Ήταν 85 ετών

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από την ζωή η παλιά μεγάλη δόξα του Παναιγιαλείου, των Τρικάλων και άλλων ομάδων, Γιάννης Ζαφειρόπουλος ακολουθώντας στα "γήπεδα των αγγέλων" και άλλους σπουδαίους άσους της χρυσής εποχής του Αιγιώτικου ποδοσφαίρου.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και πρωτοαγωνίστηκε στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ.

Ήταν σπουδαίος και δυνατός μεσοεπιθετικός οπότε μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό και ήταν μέλος της ομάδας την σεζόν 1959-60 καταγράφοντας μάλιστα και μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

Η συνέχεια τον βρήκε στο Αίγιο όπου μεγαλούργησε με την φανέλα του Παναιγιάλειου παίζοντας  και δύο σεζόν στην Α' Εθνική (41 συμμετοχές – 11 γκολ).

Διαβάστε στο sportin.gr

 

Το καλοκαίρι του 1965 μεταγράφηκε στον ΑΟ Τρίκαλα με τον οποίο αγωνίστηκε τις σεζόν 1965-66 και 1966-67 στην Α΄ Εθνική και την σεζόν 1967-68 στην Β’ Εθνική. Συνολικά φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων σε 78 ματς και σημείωσε 28 γκολ.

Στα Τρίκαλα έμελλε να ριζώσει καθώς γνώρισε την σύζυγο του Μαρία Σακκά (αδελφή του Γιάννη Σακκά και της Φωτεινής Σακκά – Γκατζιού) και δημιούργησε οικογένεια.

Μετά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την προπονητική. Από τον πάγκο των Τρικάλων είχε τέσσερα ολιγόμηνα περάσματα (75-76, 76-77, 78-79, 87-88) ενώ διετέλεσε προπονητής σε πολλές ομάδες ανάμεσα στις οποίες και την ΑΕΛ το 1977-78 οδηγώντας την στην Α΄ Εθνική και ο Παναιγιάλειος.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος διέμεινε μόνιμα στην Ρόδο όπου ζούσε η κόρη του, όπου και πέθανε.

 

Η κηδεία του έγινε χθες στο νησί της Ρόδου.

Ειδήσεις τώρα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports