Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

200ή συνεχή εβδομάδα στο τοπ10 ο Τσιτσιπάς, μαζί με Τζόκοβιτς το μεγαλύτερο σερί

200ή συνεχή εβδομάδα στο τοπ10 ο Τσιτσιπ...

Όλα αυτά έχουν αξία καθώς σήμερα μετά από 912(!) εβδομάδες ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε εκτός τοπ10 (υποχώρησε στο Νο15) και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της παγκόσμιας κατάταξης έλαβε τέλος

Νέα εβδομάδα ξεκίνησε και άλλο ένα ρεκόρ κατέγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που για 200ή συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκεται στο τοπ10 της παγκόσμας κατάταξης.
Ήταν 4 Μαρτίου 2019 όταν ο 24χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε για πρώτη φορά στο τοπ10, κάνοντας ιστορική είσοδο για το ελληνικό τένις που δεν υπήρχε πουθενά στον παγκόσμιο χάρτη πριν εμφανιστεί ο Τσιτσιπάς. Από τότε έχουν περάσει 199 εβδομάδες που ο Έλληνας τενίστας δεν βρέθηκε εκτός τοπ10 και σήμερα ξεκίνησε τη 200ή από το Νο5. Από μόνο του αυτό το ρεκόρ, ίσως να μη λέει και πολλά όμως από τα εν ενεργεία σερί, μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μεγαλύτερό συνεχόμενης παρουσίας στο τοπ10 από τον Τσιτσιπά, μετρώντας 233 εβδομάδες!

Όλα αυτά έχουν αξία καθώς σήμερα μετά από 912(!) εβδομάδες ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε εκτός τοπ10 (υποχώρησε στο Νο15) και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της παγκόσμιας κατάταξης έλαβε τέλος. Όσον αφορά τον Τσιτσιπά, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως περισσότερες από τις μισές εβδομάδες (συνολικά 114) ο Τσιτσιπάς ήταν στο τοπ5. 

Ο 24χρονος Έλληνας είναι και ένας από τους τέσσερις συμμετέχοντες του φετινού Ρολάν Γκαρός που μπορεί να φύγει απο το Παρίσι ως Νο1, αρκεί φυσικά να κατακτήσει το γκραν σλαμ. Εκτός από τον Τσιτσιπά και τον κάτοχο του Νο1 Κάρλος Αλκαράθ, την κορυφαία θέση της κατάταξης διεκδικούν και ο Τζόκοβιτς με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Οι τρεις από τους τέσσερις (Τσιτσιπάς, Αλκαράθ, Τζόκοβιτς) θα βρεθούν αντιμέτωποι (πιθανώς) μέχρι τα ημιτελικά και αν φτάσει στον τελικό ο Μεντβέντεφ, τότε το διακύβευμα θα είναι και το Νο1.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports