Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στην Πάτρα στις 7 και 8 Ιουνίου 2023 η παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη για την Κατερίνα Γώγου

Στην Πάτρα στις 7 και 8 Ιουνίου 2023 η π...

Στο έργο που θα παιχθεί στο θέατρο act, πρωταγωνιστούν τρεις σπουδαίοι ηθοποιοί: η Έλενα Αϊβαλιώτου, η Χαρά Νικολάου και ο Χάρης Γεωργιάδης

Η παράσταση με τίτλο "Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που δεν έζησα" του Ανδρέα Ζαφείρη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου & την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 21.30 στο θέατρο act (σκάλες Γεροκωστοπούλου 65).

Η παράσταση που συγκίνησε το κοινό, μετά τα συνεχόμενα Sold out σε Αθήνα και Κρήτη, έρχεται για 1η φορά στην Πάτρα και στο θέατρο act.

O Θίασος του 2510, παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη «Κατερίνα Γώγου: το Γαμώτο που Δεν Έζησα», βασισμένο στη ζωή, το έργο αλλά και την πυκνή, σε ιστορικό χρόνο, περίοδο που έζησε η ηθοποιός και σημαντική δημιουργός της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Η άγρια μοναδικότητα των στίχων της, η εκπληκτική της ενσυναίσθηση για τη σύγχρονη ζωή στο αστικό τοπίο, η έμπρακτη αγάπη της για το διαφορετικό, το περιθώριο, τους κολασμένους, η αυτοκαταστροφική της διαδρομή ως αντικαθρέφτισμα μιας ολόκληρης κοινωνίας την τοποθέτησαν κορυφαία του Χορού στην «Αγία Τριάδα των Εξαρχείων», (Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Γώγου), αλλά και ισότιμη των Ελύτη, Ρίτσου και Σεφέρη σε αναγνωσιμότητα. 

Στο έργο πρωταγωνιστούν τρεις σπουδαίοι ηθοποιοί: η Έλενα Αϊβαλιώτου, η Χαρά Νικολάου και ο Χάρης Γεωργιάδης, μετατρέποντας, μοναδικά, τον εύθραυστο ψυχισμό της Γώγου σε μια θεατρική εικόνα-ξυράφι, βγαλμένη από τους πίνακες του Hieronymus Bosch, τα φτερά του Antoine de Saint-Exupery και τις σελίδες του Antonin Artaud. 

Η Κατερίνα Γώγου (1940-1993) υπήρξε ηθοποιός, με αξιοπρόσεκτη διαδρομή στο «σανίδι» και τη μεγάλη οθόνη, και ποιήτρια που αγαπήθηκε από τη νεολαία της μεταπολίτευσης καθώς και σεναριογράφος.

Συντελεστές της παράστασης:

Παίζουν οι:  Έλενα Αϊβαλιώτου, Χαρά Νικολάου, Χάρης Γεωργιάδης

Κείμενο/Σκηνοθεσία:  Ανδρέας Ζαφείρης

Υπ. Επικοινωνίας:  Ελευθερία Σακαρέλη

Φωτογραφίες:  Βαγγέλης Μηναδάκης / QuickFilm

Η παράσταση θα παιχθεί στο Θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα) την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 & ώρα: 21.30.

Γενική είσοδος: 12 € (φοιτητικό 10 €)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610272037, 6975535197, 6974150386.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων του act είναι και το thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture