Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος- Αχαΐα: Δειλά δειλά αυξάνεται η κίνηση στα ξενοδοχεία- Τεράστιο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος- Αχαΐα: Δειλά δ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος

Μπορεί τα πρώτα μηνύματα του Μαΐου να μην ήταν ενθαρρυντικά για τα εποχιακά ξενοδοχεία της Αχαΐας όμως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η έλευση του καλοκαιριού φέρνουν αρκετούς επισκέπτες.

Οι ξενοδόχοι ελπίζουν να έχει μία καλύτερη τουριστική χρονιά σε σχέση με το 2022 ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η έλλειψη προσωπικού σε διάφορα πόστα. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr  πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, «τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας και γενικότερα της Αχαΐας έχουν ανοίξει. Τα περισσότερα άνοιξαν μετά τις 15 Μαΐου, ωστόσο η ζήτηση αρχικά ήταν χαμηλή.

Η εικόνα φαίνεται να αλλάζει από τις αρχές αυτού του μήνα καθώς υπάρχει μία ροή επισκεπτών και από το αεροδρόμιο του Αράξου. Πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες, μέχρι και τον Σεπτέμβριο η κίνηση θα είναι ικανοποιητική και ευελπιστούμε να έχουμε μία καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2022. Το τριήμερο του Αγίου πνεύματος η ζήτηση που υπάρχει είναι κυρίως από τους Αθηναίους ενώ οι πληρότητες στα εποχιακά ξενοδοχεία είναι καλές».

Όπως επισημαίνει ο κ. Διαμαντόπουλος, «υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε θέσεις σέρβις ή στις κουζίνες. Υπήρχε και το 2022 όμως φέτος είναι πιο έντονη αυτή η έλλειψη. Αρκετοί εργαζόμενοι επιλέγουν να πάνε στα νησιά όπου η σαιζόν είναι πολύ μεγαλύτερη, ξεκινά από τον Απρίλιο και φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο.

Στη δική μας περιοχή είναι πολύ μικρότερη η περίοδος εργασίας. Γενικότερα από τον κορωνοϊό και μετά παρατηρείται αυτή η έλλειψη προσωπικού. Αρκετοί άλλαξαν επαγγελματικά με αποτέλεσμα ο κλάδος να έχει πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση σε αυτό, αναζητούμε εργαζόμενους ακόμα και στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι ωστόσο επιχειρήσεις όπου υπάρχει σεβασμός και καλές συνθήκες, βρίσκουν πιο εύκολα εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις