Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άρση ασυλίας για Γεωργούλη και Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άρση ασυλίας για  Γεωργούλη και Σπυράκη ...

Ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο

Την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Μαρίας Σπυράκη ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, ώστε να πραγματοποιηθεί η έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος τους.

Οι βελγικές Αρχές εισηγήθηκαν την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη για την καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του για βιασμό και σωματικές βλάβες προ τριετίας ενώ η Μαρία Σπυράκη θα βρεθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών για την υπόθεση κονδυλίων.

Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις