Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναβιώνει ξανά στο δικαστήριο η δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου

Πάτρα: Αναβιώνει ξανά στο δικαστήριο η δ...

Μετά από έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχαν ασκήσει οι τέσσερις καταδικασθέντες.

Αναβιώνει ξανά στη δικαστική αίθουσα της Πάτρας, η στυγερή δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία, καθηγητή Μαθηματικών και ιδιοκτήτη φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Άγγελου Αγγελόπουλου.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει προχθές στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μετά από έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχαν ασκήσει οι τέσσερις καταδικασθέντες.

Ωστόσο, λόγω αδυναμίας να παραστεί ο ένας εξ αυτών, το Δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συγκλονίσει όλη την Αχαΐα τον Φεβρουάριο του 2011, αλλά και το πανελλήνιο, καθώς η Αστυνομία είχε κάνει λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Όλα συνέβησαν στις 3 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο Άγγελος Αγγελόπουλος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας του, στην οδό Μελετοπούλου 61Α, στο Αίγιο μπροστά στα μάτια της έντρομης συντρόφου του, με την οποία επέστρεφε από βραδινή έξοδο.

Μάλιστα, λίγους μήνες πριν από την εκτέλεση του Άγγελου Αγγελόπουλου άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της κόρης του Μαρίτας, ευτυχώς όμως η βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα έξω από το σπίτι της και η ίδια γλίτωσε.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2011 η Αστυνομία ανακοίνωσε πως εξιχνιάστηκε η δολοφονία και συνελήφθησαν τρεις άνδρες και η σύντροφος του ενός, ηλικίας τότε 27, 24, 23 και 25 ετών, οι οποίοι φέρεται να είχαν ομολογήσει ότι δολοφόνησαν τον άτυχο επιχειρηματία. Οι πέντε συλληφθέντες κάθισαν στο εδώλιο, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου τον Απρίλιο του 2013. Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Οι δύο εξ αυτών κρίθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί, ένας φυσικός αυτουργός και ένας ακόμα ως συνεργός της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ενώ μια κοπέλα που είχε συλληφθεί απηλλάγη από τις κατηγορίες.

Οι τρεις καταδικασθέντες που εκτίουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης προσδοκούν από τον δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης διαφορετική ποινική μεταχείριση αναδεικνύοντας τους ισχυρισμούς τους περί της αθωότητάς τους. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο φερόμενων ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας υποστηρίζει πως ουδέποτε έδωσε εντολή για την εκτέλεση του 59χρονου. Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του θύματος, η οποία έντεκα χρόνια μετά την δολοφονία του 59χρονου δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα, τον ξαφνικό θάνατο της 43χρονης κόρης του Μαρίτας Αγγελοπούλου, περιμένει δικαίωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις