Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Τραγωδία στα Τέμπη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Σεράγεβο στη Βοζνία-Ερζεγοβίνη ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης

Στο Σεράγεβο στη Βοζνία-Ερζεγοβίνη ο αντ...

Συμμετέχει εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη CPMR στο 8ο EUSAIR Forum, το οποίο πραγματοποιείται από 23 έως 25 Μαΐου 2023

Ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετέχει εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη CPMR στο 8ο EUSAIR Forum, το οποίο πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα 23-25 Μαΐου 2023 στο Σεράγεβο (Βοζνία-Ερζεγοβίνη).

Πιο συγκεκριμένα, κι όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ζαΐμης θα τοποθετηθεί στο θέμα: «Κυκλική οικονομία και διαχείριση υδάτινων πόρων», παρουσιάζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην ίδια συνεδρία θα μιλήσουν επίσης ο Massimo Seri, Δήμαρχος Fano (Ιταλία), Πρόεδρος FAIC, ο Fuad Hadžikadunić, Αντιπρύτανης Επιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ζένιτσα (Β-Ε) - Προεδρία UniAdrion, ο  Σταύρος Καλόγνωμος, Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR - Συντονιστής AI-NURECC PLUS, η Ελένη Χατζηγιάννη, ΓΔ MARE, η Stefania Leoni, Περιφέρεια Emilia-Romagna (Ιταλία) – Συντονισμός του δικτύου Ευρωπαϊκές πολιτικές/Έρευνα ελκυστικότητας ART-ER, η  Jelena Stjepčević, Δήμος Κότορ (Μαυροβούνιο), η  Vedad Suljić, Διευθύνων Σύμβουλος της CETEOR (Β-Ε) Κέντρο για Οικονομική, Τεχνολογική και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη και η Έλενα Τζεντιλίνη, Expert σε έργα κυκλικής οικονομίας-Progetto Arcadia.

«Με ιδιαίτερη χαρά θα εκπροσωπήσω την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος αλλά και την CPMR ως αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, σε μια σημαντική συνεδρία στο Σεράγεβο της Βοσνίας που αφορά την μακροπεριφέρεια και την συνεργασία στην Αδριατική-Ιόνιο. Ήδη η ΠΔΕ έχει διασφαλίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα συνεργασίας (ADRION) σε θέματα περιβάλλοντος και γαλάζιας οικονομίας που αφορά δήμους και περιοχές στην περιφέρειά μας. Η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται σε αγαστή συνεργασία με τα Επιμελητήρια και την Ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής μας και αφήνει σαφές αποτύπωμα όχι μόνον στην περιοχή μας αλλά και τεχνογνωσία στους εμπελκόμενους φορείς», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης.

Ο κ. Ζαΐμης, θα συμμετέχει επίσης στη συνεδρία που θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό έργο Interreg ADRION “TRIBUTE” (Ολοκληρωμένες και Καινοτόμες δράσεις για την αναβάθμιση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας) σε διακρατικό δίκτυο ενδιαφερόμενων μερών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μέρος του δικτύου του έργου. Στην ίδια συνεδρία θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, το Δήμο του Maribor, (Σλοβενία), AMAT- Μιλάνο (Ιταλία), την  Tplan Consulting (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ (Κροατία), το Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής-Ιονίου (FAIC), το Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο, το Ceteor, Σεράγεβο κ.ά.

Τέλος, στο συνέδριο θα υπάρχει η δυνατότητα συναντήσεων με διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη της EUSAIR με κύριο στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την προώθηση συνεργασιών στο πλαίσιο της Μακρο-περιφερειακής Στρατηγικής της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους (European Union Strategy for Adriatic Ionian Region - EUSAIR) και τη διεκδίκηση μελλοντικών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg ADRION.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οδηγός Εκλογών για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την νέα εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα εκλογών: ΔΕΙΤΕ LIVE τη μετάδοση μέσα από το διαδραστικό χάρτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις