Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Η άγνωστη ιστορία για τη δημιουργία της Ένωσης Γλαύκου Έσπερου ΑΟΠΑ

Η άγνωστη ιστορία για τη δημιουργία της ...

Οι συγχωνεύσεις πίσω από τη συγχώνευση

Τι σχέση έχει το μπάσκετ με την αρχαία σοφία; Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά σε αυτά που έλεγαν ο Δημόκριτος και ο Αίσωπος και θα καταλάβει.

«Από ομονοίης τα μεγάλα έργα» λοιπόν και «η ισχύς εν τη ενώσει».

Για να μην αναφέρουμε και την αρχαιοελληνική παροιμία ότι «μία μέλισσα μέλι ου ποιεί».

Όλα αυτά τα επεξεργάστηκαν οι άνθρωποι του Γλαύκου και του Εσπερου ΑΟΠΑ και προχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι στη δημιουργία μιας νέας ομάδας στο μπάσκετ της ΕΣΚΑ-Η. Ο λόγος για την Ενωση Γλαύκου Εσπερου ΑΟΠΑ ή σκέτο Ενωση όπως προτιμούν και οι ίδιοι οι… Ενωσίτες, η οποία ξεκίνησε να διαγράφει τη δική της πορεία στις εθνικές κατηγορίες της ΕΟΚ, αλλά και στα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Το αξιοπρόσεκτο, όμως, με την Ενωση είναι ότι αποτελεί προϊόν απανωτών συγχωνεύσεων. Όχι μόνο το 2022, αλλά και σε βάθος χρόνου.

Πας μη Γλαύκιος… Διακονιάρης

Από τη μια πλευρά, ο Γλαύκος, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2003 μέσα από τη συγχώνευση των τμημάτων μπάσκετ του Ατρομήτου Πατρών και της Δάφνης Πατρών, δύο σωματεία που είχαν κι έχουν περισσότερο ποδοσφαιρικό πρόσωπο και λειτουργία.

Οι δύο σύλλογοι διατηρούσαν την έδρα τους στη συνοικία Ζαρουχλέικα της νότιας-νοτιοδυτικής Πάτρας, η οποία βρίσκεται κοντά στο ποταμό Γλαύκο, που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τη νέα ονομασία του συλλόγου, αλλά και για το γνωστό σύνθημα των κατοίκων της περιοχής που έκαναν λογοπαίγνιο με τον παραπόταμο του Διακονιάρη: «Πας μη Γλαύκιος… Διακονιάρης».

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports