Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Με το "The Fabelmans" ξεκινούν οι θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης

Πάτρα: Με το "The Fabelmans" ξ...

Στις 22/5/2023 στις 21.00 στο The Bold Type Hotel που βρίσκεται στην οδό Γερμανού 10-12

Aπό την ερχόμενη Δευτέρα 22/5 ξεκινά το πρόγραμμα θερινών σινε-προβολών στο The Bold Type Hotel, από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας που θα διαρκέσει (ο α’ κύκλος) έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Η αρχή γίνεται με την πιο τελευταία ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Fabelmans».

Ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι, αναφέρει στην ανακοίνωση της, η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων δύο καλοκαιριών στα οποία η συμμετοχή των μελών και φίλων ήταν πολύ μεγάλη, συνεχίζουμε και φέτος τις θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, σε συνεργασία με το The Bold Type Hotel, μέσα στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου!

Έτσι η εμπειρία συνδυασμού της αγαπημένης μας ψυχαγωγίας με φαγητό, θα διαρκέσει όλο το φετινό καλοκαίρι, κάθε Δευτέρα στον χώρο αυτό στο κέντρο της Πάτρας, αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας προσθέτοντας πως «έχουμε φροντίσει αυτή η εμπειρία να είναι για όλους ευχάριστη, πλήρης και συγχρόνως οικονομικά ανεκτή (για την παρακολούθηση της ταινίας και το φαγητό, χωρίς ποτό, θα καταβάλλεται το ποσό των 20,00 ευρώ), ώστε να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά που θα τα έχει όλα.

Οι προβολές θα αρχίσουν αμέσως μετά τις εκλογές και θα γίνονται κάθε Δευτέρα, για το χρονικό διάστημα από 22 Μαΐου έως 2 Οκτωβρίου 2023, διάστημα μέσα στο οποίο προβλέπεται να προβληθούν 20 συνολικά ταινίες.

Ο Α! Κύκλο των προβολών, που περιλαμβάνει το διάστημα Μάιος-Ιούλιος με 11 ταινίες, τις εξής:

Ώρα έναρξης της προβολής: 21.00.

1.            22.5.2023       The Fabelmans  Στίβεν Σπίλμπεργκ   Η.Π.Α., 2022, διάρκεια  151 λεπτά

2.            29.5.2023       Αισθάνομαι ζωντανός Όλιβερ Ερμάνους  Αγγλία, 2022,  102΄

3.            5.6.2023        Η Κυριακή της Μητέρας Εβά Ισόν   Αγγλία, 2021, 110΄

4.            12.6.2023      Casablanca του Μάικλ Κέρτιζ    Η.Π.Α. 1942, 102΄ 

5.            19.6.2023      Παρίσι ξανά    Άλις Βινοκούρ    Γαλλία, 2023, 93΄

6.            26.6.2023      Scarlet   Πιέτρο Μαρτσέλο       Γαλλία, 2022, 100΄

7.             3.7.2023      Notorious  Άλφρεντ Χίτσκοκ    Η.Π.Α. 1946,  101΄

8.           10.7.2023       One Fine Morning  Μία Χάνσεν Λοβ  Γαλλία, 2022, 112΄

9.           17.7.2023       Ο Ταξιτζής  του Μάρτιν Σκορτσέζε  H.Π.A., 1976, 113΄ 

10.         24.7.2023        Το Πάθος  Ίνγκμαρ Μπέργκμαν    Σουηδία 1969 101΄

11.         31.7.2023        Σκοτεινοί Δολοφόνοι   Αλεξάντερ Μακέντρικ    Η.Π.Α.  1957  96΄

Οι ταινίες είναι όλες εξαιρετικές, πολλές από αυτές νέες που θα δούμε στην Πάτρα για πρώτη φορά και μερικές προηγούμενων ετών  κλασικές.

Καλό θα ήταν να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο που δίνεται παρακάτω, δεδομένου ότι η δυναμικότητα του χώρου είναι περιορισμένη. Επίσης, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα παρακαλούσαμε η κράτηση να τηρείται και ως προς τον αριθμό των ατόμων, με τυχόν ακύρωση να γίνεται το αργότερο έως το απόγευμα της Δευτέρας, ώρα 6.00.  Άλλως η μη προσέλευση την τελευταία στιγμή σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται άτομα ενώ θα μπορούσαν και ακόμη σημαίνει την αναίτια οικονομική επιβάρυνση του χώρου. Για το λόγο αυτό, η χρέωση θα αφορά τον αριθμό των ατόμων της κράτησης και όχι τον αριθμό αυτών που προσήλθαν τελικά.

*Το The Bold Type Hotel βρίσκεται στην οδό Γερμανού 10-12,  Πάτρα 262 25, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, τηλ. 2610.220012.

The Fabelmans (2022)     22.5.2023

Σκηνοθεσία:  Στίβεν Σπίλμπεργκ

Σενάριο: Steven Spielberg και Tony Kushner.

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Μισέλ Γουίλιαμς, Πολ Ντάνο, Σεθ Ρόγκεν, Γκάμπριελ ΛαΜπέλ, Τζίνι Μπερλίν, Τζούλια Μπάτερς και ο Τζουντ Χιρς.

Επίσης ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς κάνει μία εμφάνιση έκππληξη προς το τέλος της ταινίας υποδυόμενος τον σπουδαίο σκηνοθέτη του παλιού Χόλιγουντ, Τζον Φορντ.

Χώρα:  Η.Π.Α. (Έγχρωμη)

Ο πιο επιδραστικός σκηνοθέτης του μοντέρνου σινεμά υπογράφει μια προσεκτικά τακτοποιημένη μα αληθινά συγκινητική αυτοβιογραφία. Με αυτή την ημιαυτοβιογραφική κατάθεση ψυχής για την επουλωτική δύναμη του σινεμά, ο Σπίλμπεργκ αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο πιο τίμιος κινηματογραφικός παραμυθάς της blockbuster γενιάς μας.

Νιου Τζέρσει, 1952. Μία παγωμένη νύχτα, ο Μπερτ και η Μίτζι Φέιμπελμαν παίρνουν τον μικρό γιο τους Σάμι για να δει την πρώτη του ταινία στο σινεμά της γειτονιάς. Κουρνιασμένος στην ασφάλεια της αγκαλιάς του μπαμπά και της μαμάς, ο Σάμι μαγεύεται, τρομάζει και συγκλονίζεται με το «The Greatest Show on Earth» του Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ. Ειδικά η σκηνή της σύγκρουσης του τρένου αποτυπώνεται μέσα του, τον κάνει να πετάγεται τα βράδια από το κρεβάτι του. Οι γονείς του Σάμι του λένε:  «οι ταινίες είναι όνειρα που κανείς ποτέ δεν ξεχνάει». Και κάπως έτσι ο Σάμι ερωτεύεται το σινεμά.

Oι Φέιμπελμαν δεν είναι η πραγματική οικογένεια του Στίβεν Σπίλμπεργκ.  Δεν είναι οι Σπίλμπεργκ. Γιατί πολύ πιθανόν ο πιτσιρικάς σκηνοθέτης να μην είχε δείξει αυτή την βαθιά κατανόηση στις αμαρτίες των ενηλίκων, να μην είχε φανεί τόσο ώριμος μπροστά στην γεμάτη ατέλειες φύση των γονιών του. Πολύ πιθανόν η διάλυση της οικογένειας του να τον είχε για χρόνια διαλύσει κι εκείνον. Να τον είχε ενηλικιώσει με πίκρα και παράπονο.

«Φέιμπελμαν, η ζωή δεν είναι ταινία» ξεστομίζει ένας συμμαθητής του στον 18χρονο Σάμι. Κι εκείνος χαμογελά, γιατί κάτι ξέρει καλύτερα. Μπορεί να δει 60 χρόνια στο μέλλον, όπου θα κάνει αυτό ακριβώς: τη ζωή του Αρντολντ, της Λία και του Στίβι Σπίλμπεργκ, ταινία.

Μία ταινία αγάπης για όσους κι όσα τον έπλασαν. Και, φυσικά, ένα παθιασμένο ερωτικό γράμμα στο ίδιο το σινεμά. Που ευτυχώς του έσωσε τη ζωή. Κι εκείνος με τη σειρά του έσωσε τις δικές μας.

*Το φιλμ στα 95α Όσκαρ (Academy Awards) ήταν υποψήφιο για 7 βραβεία μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, καλύτερο α’ γυναικείο ρόλο (Μισέλ Γουίλιαμς), σκηνοθεσίας και καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου (Τζουντ Χιρς).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture