Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξανά σε αίθουσα της Αθήνας ο "Μελισσοκόμος" του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τον Μ. Μαστρογιάννι

Ξανά σε αίθουσα της Αθήνας ο "Μελισ...

Από την 1/6 αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema - Στην Πάτρα είχε παιχθεί το 1987 στο σινε Ελπίς

Από την Πέμπτη 1/6/2023 θα προβληθεί αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema, στην Αθήνα, η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Μελισσοκόμος», παραγωγής του 1986, με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Ιταλό σταρ Μαρτσέλο Μαστρογιάννι που οι παλαιότεροι Πατρινοί θυμούνται να προβάλλεται στο σινε-Ελπίς στη Γούναρη.

"Δεν έχω άλλον τρόπο λύτρωσης παρά τις ιστορίες που αφηγούμαι." - Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η έβδομη (7η) κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα παιχθεί σε επανέκδοση από τη NEW STAR, αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema και μέσα στο πλαίσιο του αφιερώματος «2023, Έτος Θ. Αγγελόπουλου» που διοργανώνει η NEW STAR σε συνεργασία με την οικογένεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Κάθε μήνα από τον περασμένο Δεκέμβριο προβάλλεται και μία ταινία του πολυβραβευμένου δημιουργού, έως και τον Δεκέμβριο 2023.

Το φιλμ «Ο Μελισσοκόμος» έχει τιμηθεί με τα εξής βραβεία:

Βραβεία : Καλύτερης ταινίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987, Καλύτερης Μουσικής,  Καλύτερης Σκηνογραφίας & Ηχοληψίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987.

Ήταν Υποψήφια για Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας 1986.

Μοναδική είναι η μουσική της ταινίας που την έχει γράψει η Ελένη Καραίνδρου.

«Ο Αγγελόπουλος είναι μόνο ποιητής, κι όταν κανείς είναι μεγάλος ποιητής, με έντονη την αίσθηση της ιστορικότητας, αποκλείεται να είναι αντιδραστικός ή έστω συντηρητικός. Αντίθετα, βαθιά αντιδραστική είναι η χωρίς ποίηση διακήρυξη μιας στεγνής «προοδευτικότητας», που όντας στεγνή είναι εξ ορισμού και αντιδραστική.» - Β. Ραφαηλίδης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Νάντια Μουρούζη, Σέρτζε Ρετζιάνι, Τζένη Ρουσσέα, Ντίνος Ηλιόπουλος, Νίκος Κούρος, Στράτος Παχής, κ.α.

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

Χώρα: Ελλάδα

ΣΥΝΟΨΗ

O Σπύρος, δάσκαλος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου πέρασε όλη του τη ζωή, μετά το γάμο της κόρης του και την αναχώρηση του γιου του που θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Αθήνα, ξαναρχίζει κι αυτός το ταξίδι του, εγκαταλείποντας τη διδασκαλία, το σπίτι, τη γυναίκα του, διασχίζοντας τη χώρα με τις κυψέλες, όπως έκαναν ανέκαθεν ο πατέρας του κι ο πατέρας τού πατέρα του, ακολουθώντας το δρόμο της Άνοιξης, το δρόμο των μελισσών.

Η συνάντησή του με μια κοπέλα θα του ξαναζωντανέψει παλιά συναισθήματα κι αναμνήσεις. Για κείνον, το παρελθόν είναι όλα· για κείνην, δεν είναι τίποτα. O Σπύρος, όμως, παλιός «αριστερός» και αγωνιστής, είναι μόνος του με το παρελθόν του και πολύ κουρασμένος πια για να επιμείνει στον αγώνα της ζωής: θα πεθάνει αφημένος στην επίθεση των ίδιων του των μελισσών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture