Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μάθημα "ο κίνδυνος" παρέα με τις μπετονιέρες, τα κομπρεσέρ και τους σοβάδες - Τι συμβαίνει στο 6ο δημοτικό σχολείο- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μάθημα "ο κίνδυνος" παρ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Και περιμετρικά του σχολείου η κατάσταση δεν είναι καλύτερη αφού τα πεζοδρόμια είναι μονίμως γεμάτα σκουπίδια και ακαθαρσίες...

Η σχολική χρονιά μπορεί να οδεύει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή της, ωστόσο η πρόσβαση στο σχολείο και η διαδικασία του μαθήματος μέσα στις σχολικές τάξεις, φέτος αποδείχθηκε για κάποιους μαθητές της Πάτρας, λίγο πιο δύσκολη, έως και επικίνδυνη.

Ο λόγος για τους μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου και του 19ου δημοτικού σχολείου κι αιτία οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζει τις δυο σχολικές μονάδες, σε μια περίοδο που γίνεται πολύς λόγος για την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία και για την εκτέλεση έργων κατά την παρουσία τους στα σχολικά κτίρια.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την έναρξη της χρονιάς, τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο των επισκευών και των παρεμβάσεων που κάνει ο Δήμος Πατρέων σε σχολεία της πόλης. Οι σκαλωσιές με την έναρξη των μαθημάτων είχαν στηθεί, για την επισκευή της εξωτερικής τοιχοποιϊας, μετά την ολοκλήρωση του εσωτερικού στο παλαιότερο κτίριο.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου σε παρέμβασή του στο thebest.gr: "Οι εργασίες πραγματοποιούνταν πρωινές ώρες, την ώρα του μαθήματος και πολλές φορές τα σαθρά  που ξεκολλούσαν με τα κομπρεσέρ(!), έπεφταν στα παράθυρα, με κίνδυνο ατυχήματος. Δεν υπήρξε καμία ενέργεια ώστε να ασφαλίζεται η περιοχή που εργάζονταν, πέρα από ένα κομμάτι ξύλο, που έβαζαν μπροστά από τα παράθυρα, αφού έγιναν παράπονα από γονείς και δασκάλους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου., έπειτα από πολλά χωρίς αποτέλεσμα τηλεφωνήματα, κατέθεσε έγγραφο στο Δήμο Πατρέων , αναζητώντας απαντήσεις, για τη διάρκεια και την ολοκλήρωση του έργου καθώς και τις ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος για τη διασφάλιση των παιδιών, το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ. Μάλιστα σε μία από τις τυχερές ημέρες, που απάντησε κάποιος το τηλέφωνο, διοικητικός (!) υπάλληλος, είπε πως αν δε θέλει ο Σύλλογος να συνεχιστεί το έργο, να ζητήσει να σταματήσει εντελώς!….

Το έργο σταμάτησε μετά τα Χριστούγεννα, αφήνοντας τον τοίχο σκαμμένο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί, ή να υπάρχει κάποια ενημέρωση… Από τον τοίχο, που «επισκεύαζαν» το χειμώνα, περνούσε υγρασία και νερό στο εσωτερικό του σχολείου (που είχε βαφτεί το καλοκαίρι) με αποτέλεσμα την επαναδημιουργία υγρασίας στο εσωτερικό. Λόγω της σκαλωσιάς το νερό δεν έφευγε σωστά και πολλές φορές τα παιδιά ήρθαν αντιμέτωπα με «λίμνη» στο διάδρομο του σχολείου. Επιπλέον, οι σκαλωσιές έχουν γίνει αγαπημένος προορισμός ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων. Τα δίχτυα που καλύπτουν τις σκαλωσιές είναι γεμάτα με περιττώματα  και σκουπίδια και το πεζοδρόμιο απροσπέλαστο. Όλα αυτά πάνω στο πεζοδρόμιο επί της Σμύρνης, μαζί με τα παρατημένα εργαλεία, συνθέτουν μια εικόνα παραμέλησης και αδιαφορίας".

Οι εικόνες μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί ακόμη και σήμερα εντός και εκτός του σχολικού συγκροτήματος.


.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις