Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα την Κυριακή 14/5 ο Κώστας Κρομμύδας με το νέο του βιβλίο «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω»

Στην Πάτρα την Κυριακή 14/5 ο Κώστας Κρο...

Στις 19.30 στο Bibliotheca by Due Piani στην Αγ. Νικολάου 47 – Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Διόπτρα, η «Γωνιά του Βιβλίου» και η θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας»

Οι εκδόσεις Διόπτρα, το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου – Γωνιά του Βιβλίου και η θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας» προσκαλούν το κοινό στην ομιλία του ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» που προγραμματίζεται να γίνει την Κυριακή 14/5/2023 και ώρα 19.30 στο χώρο του BIBLIOTHECA BY DUE PIANI (στην Αγ. Νικολάου 47 πλησίον της Κορίνθου, στην Πάτρα).

Προλογίζει και συνομιλεί με τον συγγραφέα η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια και δημιουργός της θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας «Οι Ταξιδευτές της Πρόζας».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Μαρία Δημάκου (τραγούδι) και ο Παντελής Κεκάτος (κιθάρα).

«Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω», τιτλοφορείται το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Κώστα Κρομμύδα.

Είναι το πορτρέτο μιας μαγευτικής, μελωδικής εποχής και μιας αλησμόνητης ιστορίας αγάπης. Μιας αγάπης ελεύθερης, που σε φωτίζει και σε κάνει να τραγουδάς όπου κι αν βρεθείς… Ένας ύμνος για την ανθρώπινη θέληση και τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει κανείς από τις ίδιες του τις στάχτες.

Από την πένα του αγαπημένου συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, μια συγκινητική ιστορία που λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός για τις προσπάθειες των ανθρώπων και κυρίως των γυναικών που επαναστατούν με τρόπο αθόρυβο. Αλίμονο αν βρεθείς στο διάβα τους...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ποτέ δεν έμαθα την ακριβή ημερομηνία που γεννήθηκα. Ήμουν απλώς ένα μωρό που κάποιος εγκατέλειψε στα σκαλιά ενός ιδρύματος, όπως και τόσα άλλα. Οι γυναίκες που με ανέθρεψαν έλεγαν πάντα ότι πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα. Ίσως γιατί μέσα από τις νότες μαλάκωνε κάπως η σκληρότητα του κόσμου, την οποία δυστυχώς γνώρισα από νωρίς. Κόντρα όμως σε κανόνες και εμπόδια, εγώ συνέχισα να τραγουδώ, να ονειρεύομαι και να γελάω… Μέχρι τη στιγμή που μου τα πήραν όλα καταδικάζοντάς με σε θανατερή σιωπή.

Ίσως επειδή ήμουν γυναίκα...

Ίσως επειδή δεν θέλησα να υποτάξω την ψυχή μου σε άγραφους νόμους.

Μεγαλώνοντας, ερωτεύτηκα, πόνεσα, έκλαψα, γονάτισα, αλλά στο τέλος κατάφερα να κοιτάξω τη ζωή από τη μεριά που επέλεξα εγώ και όχι οι άλλοι. Στάθηκα όρθια και πάλεψα για όσα με έκαναν να χαμογελώ. Έδωσα μάχη για να μην επιτρέψω σε κανέναν να μου στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο. Και τελικά κατάλαβα πως η πραγματική αγάπη δεν σε φυλακίζει, αλλά σε κρατά ελεύθερη μέσα στην αγκαλιά της.

Με λένε Μενεξιά και το όνομά μου το πήρα από το χρώμα των ματιών μου…

Κώστας Κρομμύδας που έχει ξαναέρθει για παρουσίαση βιβλίου του στην Πάτρα, ξεκίνησε να γράφει το 2011 και από τότε έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του. Το βιβλίο του «Ακάκιε» που έχει να κάνει και με την Πάτρα και την βιομηχανία Μίσκο, βραβεύτηκε το 2021 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, ενώ το έργο του «Ουρανόεσσα» το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα-έμπνευση». Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου των Public.

Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά. Έξι βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορούν μέσω της πλατφόρμας του Amazon.

Είναι επίσης απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά.

instabio.cc/KostasKrommydas

kostaskrommydas.gr

*Ο Κώστας Κρομμύδας στο τέλος της εκδήλωσης, θα υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου σε όσους του το ζητήσουν.

Το credit της βασικής φωτ. του κ. Κρομμύδα είναι Γεωργία Σιέττου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture