Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ποιητική και μουσική βραδιά στο «Πολύεδρο» με την Κατερίνα Ντίνου

Ποιητική και μουσική βραδιά στο «Πολύεδρ...

Την Τρίτη 9 Μαΐου

Την ποιητική της συλλογή  «Πέτρα Αιώνια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετρονόμος», παρουσιάζει την Τρίτη 9 Μαΐου (ώρα 20:30) στον κήπο του «Πολυέδρου», η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, Κατερίνα Ντίνου.

Με την διοργανωτική ευθύνη του πανελλαδικού περιοδικού «Πατρινόραμα», του εκδοτικού οίκου «Μετρονόμος» και της Πύλης Πολιτισμού «Εν Πάτραις».

 

Για την συλλογή και την ποιητική γραφή της Κατερίνας Ντίνου, θα μιλήσει ο ποιητής και Πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως, Αντώνης Δ. Σκιαθάς, ενώ χαρακτηριστικά ποιήματα από την «Πέτρα αιώνια» θα διαβάσει, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Διονύσης Βούλτσος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της Πύλης Πολιτισμού «Εν Πάτραις» Μαρία Φουρφουρή και ο εκδότης του περιοδικού «πατρινόραμα», Θεόδωρος Παπαβασιλείου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική, καθώς η Κατερίνα Ντίνου θα παίξει με την κιθάρα της και θα τραγουδήσει, αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΟΥ

 

Η Κατερίνα Ντίνου γεννήθηκε στη Σκόπελο. Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά την κέρδισε το τραγούδι. Ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός η ίδια, έχει κυκλοφορήσει έξι προσωπικά άλμπουμ και επτά digital single.

Κορυφαίες δισκογραφικές της στιγμές, τα τραγούδια που της έχουν δώσει οι σπουδαίοι μουσικοσυνθέτες, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Νίκος Ζιώγαλας, Γιώργος Αλουπογιάννης, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Μαχαίρας κ.ά.

Εμφανίζεται σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές και συναυλίες, ενώ στο παρελθόν, είχε εμφανισθεί με επιτυχία στο θερινό «Χάραμα» της Πάτρας. 

Το 2022 κυκλοφόρησε το παραμύθι «Η Βασίλισσα και η Αλένια» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Η «Πέτρα αιώνια» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

 

Γράφει ο Βαγγέλης Τασιόπουλος, καταξιωμένος ποιητής και πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης:

Η Κατερίνα Ντίνου δίνει απλόχερα τα κλειδιά και τους κώδικες, άλλοτε προοικονομώντας τη συνέχεια και ενίοτε παρέχοντας τα απαραίτητα  εργαλεία για να τιθασεύεται το συναίσθημα και να τροφοδοτείται με τον ρυθμό η αισθητική απόλαυση.

Η θητεία της στη μουσική είναι εμφανής στα γραπτά της, όπου ο ήχος της θάλασσας συνοδεύει τα όσα διαδραματίζονται. Η εμπειρία της θάλασσας καλλιεργεί την ευαισθησία, κατευνάζει τον πόνο και λειτουργεί ως καταφυγή, ή ανάχωμα στην καθημερινότητα και την τριβή των σχέσεων. Έτσι λοιπόν η πέτρα παραμένει αιώνια, σταθερή και θαυμαστή λόγω της θάλασσας.

Η υπεροχή της για την ποιήτρια είναι εμφανής και αδιατάρακτη, αφού μόνον αυτή μπορεί να  βγάζει κυκλάμινα. Όμως όλα αυτά δεν εξασφαλίζονται χωρίς τον έρωτα. Κι εδώ παρούσα η θάλασσα, ο τόπος αναφοράς όπου με τις μνήμες διατηρείται το ισοζύγιο της ζωής. Με τον έρωτα σαρκώνεται η ευτυχία παρά τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι αφύλακτες συναναστροφές στις διαβάσεις.

Εκεί όπου ευδοκιμούν οι αποκλειστικότητες για να καλύψουν τις εκκρεμότητες συνθέτοντας το τρίπτυχο: Ανήκω, ορίζομαι, ορκίζομαι. Τότε χρειάζεται το θάρρος για να σταθείς σαν πέτρα στο κύμα να ακούσεις τον ήχο και να αναπαράξεις την ηχώ που σε απαλλάσσει, φτάνοντας στο παράλογο, παράτολμο, λυτρωτικό «Δεν σε αγαπώ πια.» 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture