Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χανιά: Γονείς μαθητή ξυλοκόπησαν καθαρίστρια σε ΕΠΑΛ, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Χανιά: Γονείς μαθητή ξυλοκόπησαν καθαρίσ...

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ακριβείς λόγοι

Καθαρίστρια σε ΕΠΑΛ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς ενός μαθητή, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

 Το περιστατικό συνέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στο ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου. Την ημέρα του συμβάντος, οι γονείς είχαν πάει στο σχολείο ώστε να παραπονεθούν για τη χαμηλή βαθμολογία του παιδιού τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων.

Η συζήτηση γρήγορα άρχισε να φουντώνει και εξελίχθηκε σε έντονο διαπληκτισμό στον προθάλαμο του σχολείου, παρουσία μαθητών, και κατέληξε σε επίθεση και προπηλακισμό καθαρίστριας, η οποία ήταν παρούσα εκείνη την στιγμή.

 Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ακριβείς λόγοι που ώθησαν τον εκτός εαυτού γονέα να επιτεθεί στην καθαρίστρια.

Όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Χανίων σε σχετική ανακοίνωση «τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται «η ανάγκη αφύπνισης κοινωνίας και πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές».

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.  Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις