Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων την Κυριακή 7/5 η παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος»

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων την Κυ...

Στις 20.30 από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Σε σκηνοθεσία-διασκευή του Χρήστου Στρέπκου

Το Άρμα Θέσπιδος, το «ευέλικτο» θεατρικό σχήμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεχίζει για όγδοη χρονιά την πολιτιστική του διαδρομή στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Ο επιτυχημένος θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας άφησε το θεατρικό του στίγμα «εκτός σκηνής» δίνοντας παραστάσεις υψηλού επιπέδου σε μη θεατρικούς χώρους.

Φέτος με τη νέα του παραγωγή, το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο Γάμος» - σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου- γραμμένο αριστοτεχνικά κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών, το Άρμα Θέσπιδος προγραμματίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία.

Το περασμένο σαββατοκύριακο δόθηκαν οι πρώτες 2 παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην Πάτρα και όπως είδαμε,  η παράσταση ξεκίνησε το ταξίδι της και την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στις 20:30 θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Μουσική: Βασίλης Τζιατζιάς

Σχεδιασμός φωτισμών: Λουκάς Θάνος

Βοηθός σκηνοθέτη : Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου

Φωτογράφιση: Βασίλης Ζαβέρδας

Βινεοσκόπηση: Κωνσταντίνος Λιόπετας

Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βασίλης Κόκκαλης, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Αλέξανδρος Τσίτσος, Βασίλης Τσόρλαλης, Θάνος Δημόπουλος.

Υπόθεση:

Ο πάμπλουτος άλλα ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και κατά πολύ νεότερή του Ανθούσα. Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της δεσμό με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτό τον αταίριαστο γάμο θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Θα παντρευτεί τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει Υπουργός… Ο ανταγωνισμός των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, η προθυμία συναλλαγής ορισμένων εκδοτών, η ευκολία με την οποία διάφοροι τοπικοί κομματάρχες, αλλάζουν στρατόπεδο, η ματαιοδοξία κάποιων καλλιτεχνών που σπεύδουν να υμνήσουν το νέο αστέρι της πολιτικής, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά η ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου, θα κάνουν το θαύμα τους …

Στην παράσταση έχει συμβολή & ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Λουκάς Θάνος που έχει επιμεληθεί τους φωτισμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture