Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αεροπανό και αφίσες τέλος, στην προεκλογική Αχαΐα- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Αεροπανό και αφίσες τέλος, στην προεκλογ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στους δρόμους ευθύνης της ΠΔΕ

Τέλος στην άναρχη και ανεξέλεγκτη ανάρτηση γιγαντοαφισών, πανό και αεροπανό στους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπως στην Ακτή Δυμαίων, στο Νέο δρόμο κ.α. θέλει να βάλει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και προς την κατεύθυνση αυτή, κάλεσε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του τους εκπροσώπους των τοπικών κομματικών οργανώσεων

Σκοπός της συνάντησης ήταν η άρση των κινδύνων που εγκυμονούν οι γιγαντοαφίσες και άλλα διαφημιστικά πλαίσια, που αποσπούν την προσοχή των οδηγών. Ταυτόχρονα ζητήθηκε να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον και να διαφυλαχθεί η αισθητική εικόνας στις εισόδους της Πάτρας, μετά και τα σημαντικά έργα αναβάθμισης που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  και ΚΚΕ, που έδωσαν το παρόν στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας, δεσμεύθηκαν για τήρηση του νόμου που προβλέπει και την υπαίθρια διαφήμιση.

Δέσμευση για πολιτικό πολιτισμό και στη διαφήμιση, στην Αχαΐα

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο και «ενεργοποιώντας» τον Νόμο 4954 που αφορά στην υπαίθρια διαφήμιση, αρχικά γίνονται συστάσεις τόσο σε διαφημιστικές εταιρείες, όσο και διαφημιζόμενους που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο προβολής, με απαίτηση να απομακρύνουν το υλικό που ήδη έχουν αναρτήσει, διαφορετικά συνεργεία της Περιφέρειας θα αναλάβουν την «αποκαθήλωση» πανό και αφισών, επιδίδοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα τα οποία βάσει της νομοθεσίας κυμαίνονται από 1.500 έως 30.000 ευρώ.

Με το Νόμο 4954 η αρμοδιότητα για την υπαίθρια διαφήμιση έχει περιέλθει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για τους δρόμους αρμοδιότητάς της, και κατά την προεκλογική περίοδο λαμβάνονται επίσης δραστικά μέτρα. Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας τόνισε πως η εφαρμογή του νόμου για την υπαίθρια διαφήμιση δεν έχει εισπρακτική και τιμωρική διάθεση αλλά είναι θέμα ασφάλειας και σεβασμού. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις