Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Eleni Kounalakis: Η Ελληνοαμερικανίδα που "κατεβαίνει" για κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

Eleni Kounalakis: Η Ελληνοαμερικανίδα πο...

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα που έθεσε την υποψηφιότητά της για κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

Ελληνική "εκπροσώπηση" στην πολιτική των ΗΠΑ φέρνει η απόφαση της Eleni Kounalakis να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

"Θέτω υποψηφιότητα για να γίνω η επόμενη κυβερνήτης της σπουδαίας Πολιτείας της Καλιφόρνιας", ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, η 57χρονος πολιτικός των Δημοκρατικών.

Αν καταφέρει μα εκλεχθεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση αυτή στην Καλιφόρνια.

"Ως περήφανη μητέρα, κόρη, συνήγορος και ηγέτης, γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Καλιφορνέζοι και έχω την εμπειρία και την τόλμη να φέρω ουσιαστική αλλαγή στην αγαπημένη μου Πολιτεία. Θα αγωνιστώ σθεναρά για να οικοδομήσω ένα μέλλον όπου όλοι, ανεξαρτήτως φυλής, τάξης ή μεταναστευτικού καθεστώτος, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες που είχαμε εγώ και η οικογένειά μου", πρόσθεσε η ομογενής πολιτικός.

"Είμαι περήφανη κόρη της Καλιφόρνιας και η ιστορία της οικογένειάς μου είναι γνωστή στην Πολιτεία μας. Μεγάλωσα ως κόρη έλληνα μετανάστη (του Αγγελου Τσακόπουλου) και όπως πολλές άλλες οικογένειες, είχαμε ένα ταπεινό ξεκίνημα. Στα αδέλφια μου και σε μένα υπενθυμίζαμε καθημερινά πόσο τυχεροί ήμασταν που είχαμε τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η χώρα", ήταν τα λόγια της.

Η Kounalakis είναι η πρώτη γυναίκα που έχει ασκήσει χρέη κυβερνήτη στην Καλιφόρνια αρκετές φορές έως σήμερα, σε περιόδους που ο Γκάβιν Νιούσομ ήταν εκτός της Πολιτείας.

Αν και αναμένεται να έχει πολλούς αντιπάλους, ήδη θεωρείται ως ένα από τα φαβορί, κάτι που φαίνεται να "πυροδοτεί" η εκτίμηση που δείχνουν προς το πρόσωπό της κύκλοι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μάλιστα, διατηρεί ιδιαίτερα στενή φιλία με τις Κάμαλα Χάρις, αλλά και τη Νάνσι Πελόζι, ούσες και οι δύο Καλιφορνέζες.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις