Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται ξανά με λίστα

Μητσοτάκης: Οι ευρωβουλευτές να εκλέγοντ...

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν συζητά σενάρια ψήφου ανοχής

Την "απειλή" σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων στις εκλογές της 21ης Μαϊου επέσεισε και πάλι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον Alpha, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα ζητήσει ψήφο ανοχής εάν οριακά δεν έχει την αυτοδυναμία ούτε στις δεύτερες κάλπες.

Ανακοίνωσε μάλιστα με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη ότι πρόθεση του είναι οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται ξανά με λίστα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σπανίως κοιτά τις δημοσκοπήσεις στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αν και εισπράττει τον παλμό του κόσμου στις περιοδείες. Εκτίμησε ότι τα Τέμπη ήταν ένα μεγάλο σοκ, αλλά η φθορά της κυβέρνησης ηταν προσωρινή. “Τώρα που μπορουμε να δουμε τα πραγματικά διλήμματα των εκογών και τις εναλλακτικές διακυβέρνησης, ο κόσμος συσπειρώνεται πάλι στη ΝΔ”, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο αφήγημα κινδύνου σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων” λόγω της απλής αναλογικής. Κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι δεν αποτάσσεται το Βαρουφάκη και όσα λέει για το σύστημα Δήμητρα.

“Φτάσαμε πολύ κοντά στην καταστροφή το 2015 από αυτούς τους ανθρώπους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ο ελληνικός λαός. Σαν παιχνίδι το βλέπουν, μονόπολη με τις ζωές και τις καταθέσεις των πολιτών”, σχολίασε.

Διέψευσε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να ζητήσει στις δεύτερες εκλογές ψήφο ανοχής. “Ο κ.Τσίπρας τα μπλεξε πάλι σήμερα. Μίλησε για κυβέρνηση νικητών. έκλεισε το μάτι σε κυβένρηση ηττημένων, σήμερα μιλά για κυβέρνηση ανοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε ότι εκείνος σκέφτεται το ενδεχόμενο να ζητήσει στις δεύτερες εκλογές ψήφο ανοχής. “Ο κ.Τσίπρας τα μπλεξε πάλι σήμερα. Μίλησε για κυβέρνηση νικητών. έκλεισε το μάτι σε κυβέρνηση ηττημένων, σήμερα μιλά για κυβέρνηση ανοχής”, είπε. Σχολίασε επίσης τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας: “Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να συμπιέζονται. Με αυτή τη δημιουργική ασάφεια δεν μπορεί κάποιος να να υποστηρίξει το κόμμα αυτό”. Και πρόσθεσε:

“Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ σενάριο που να μην έχει την πλειοψηφία της Βουλής. Ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν παράγοντας αστάθειας”.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις