Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι διαρκείς συκοφαντίες της Ζέττας Μακρή απέναντι στη Μένη Μαλλιώρη

Οι διαρκείς συκοφαντίες της Ζέττας Μακρή...
Περικλής Νασόπουλος

Η καταδικασμένη για συκοφαντική δυσφήμιση πρώην Υπουργός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχρισε εκ νέου υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ...

Με ψευδείς δημόσιες δηλώσεις η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή επιχείρησε να διαψεύσει την είδηση που αποκάλυψε πριν από μερικές μέρες το dikastikoreportaz.gr, ότι αρνήθηκε να αποπληρώσει αποζημίωση μετά την καταδίκη της για συκοφαντική δυσφήμηση της πρώην ευρωβουλευτή και πρώην πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, καθηγήτριας Ψυχιατρικής Μένης Μαλλιώρη.

Μερικές ώρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η κυρία Μακρή έσπευσε να καταβάλει το υπολειπόμενο ποσό της αποζημίωσης, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης της για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ, προηγουμένως είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι είχε πλήρως αποπληρώσει την οφειλή της.

Η κυρία Μακρή λοιπόν παρά την καταδίκη της εξακολουθεί να συκοφαντεί την κυρία Μαλλιώρη, αλλά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έχρισε εκ νέου υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ...


«Καμία υποχρέωση προς την κυρία Μαλλιώρη δεν εκκρεμεί», δήλωνε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος η κ. Μακρή. Και πρόσθετε ότι «υπήρξε διακανονισμός μεταξύ των δύο πλευρών για τη σταδιακή εξόφληση, η οποία δεν περιλάμβανε τους τόκους». Ακόμη υποστήριζε ότι «η πλευρά της κυρίας Μαλλιώρη αθέτησε τη συμφωνία και ενόψει προεκλογικής περιόδου ζήτησε και τους τόκους. Ωστόσο και αυτοί αποπληρώθηκαν», καταλήγει η κυρία Μακρή.

 

 

Ωστόσο γεγονότα και στοιχεία την διαψεύδουν

Οι δηλώσεις της κυρίας Μακρή δημοσιοποιήθηκαν στις 3/4/2023, ημέρα Δευτέρα, και σε αυτές υποστηρίζει ότι αποπληρώθηκαν οι τόκοι.
Όπως προκύπτει, όμως, από το αποδεικτικό κατάθεσης, που δημοσίευσε  η εφημερίδα «ΜΠΑΜ», η κυρία Μακρή έσπευσε να εξοφλήσει την επομένη του δημοσιεύματος 4/4/2023, ημέρα Τρίτη στις 9.34 το πρωί.

Η αποκάλυψη του θέματος προκλήθηκε από το γεγονός ότι εστάλη κατασχετήριο στις 7 Μαρτίου στην κυρία Μακρή και της κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας. Η έκδοση του κατασχετηρίου στηρίχθηκε στο διατακτικό αμετάκλητης δικαστικής απόφασης που την καταδίκαζε για συκοφαντική δυσφήμιση και την υποχρέωνε σε αποζημίωση της κ. Μαλλιώρη με 9.000 ευρώ, συν τους τόκους από την κατάθεση της αγωγής.

Η κυρία Μακρή, παρότι γνώριζε την έκδοση της διαταγής πληρωμής, δεν προέβη στην ανακοπή της, με τους ισχυρισμούς -που προέβαλε οψίμως στα ΜΜΕ- περί ολοσχερούς εξόφλησης της οφειλής.

Η υφυπουργός Παιδείας στη δημόσια δήλωσή της υποστήριξε ότι έχει επέλθει διακανονισμός μεταξύ των δύο πλευρών.

Όμως, από την ηλεκτρονική αλληλογραφία, την οποία έφερε στο φως η εφημερίδα «ΜΠΑΜ», δεν προκύπτει κανένας διακανονισμός.
Αντιθέτως, από τις 11 Φεβρουαρίου του 2021 η υφυπουργός γνωρίζει το σύνολο της οφειλής της και ενάμιση και πλέον χρόνο αργότερα (στις 12 Δεκεμβρίου 2022) ενημερώνεται ότι δεν έχει καταβάλει το σύνολο της οφειλής, αλλά μέρος της.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό mail αναγράφεται και το σύνολο της οφειλής και τα ποσά που είχε καταβάλει οκτώ χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης:

«Σύμφωνα με το άρθρο 41 του Κώδικα περί δικηγόρων, που αναφέρεται στην τήρηση Αρχών Δεοντολογίας, σε ενημερώνω ότι η εντολέας σου, κα Ζέτα Μακρή, δεν έχει εξοφλήσει ακόμα, στο σύνολό τους τα επιδικασθέντα ποσά, τα οποία επιδικάσθηκαν σε βάρος της με την υπ’ αριθμ. 3757/18.11.2015 αμετάκλητη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, υπέρ της εναγούσης κ. Μελπομένης Μαλλιώρη. Όπως σου είχα γνωστοποιήσει με το από 11.02.2021 email μου, το συνολικό ποσό που έπρεπε να καταβάλει ανερχόταν στις 13.900,44 ευρώ. Στη συνέχεια, κατόπιν παρακλήσεως της κα Μακρή, άρχισε να καταβάλλει τμηματικά και ανά μήνα, μέρος του ανωτέρω ποσού, μέχρι πλήρους εξοφλήσεως.

Οι καταβολές αυτές έγιναν στον τραπεζικό λογαριασμό της κας Μαλλιώρη ως εξής: α) στις 08.03.2021, ποσό 2.000 ευρώ, β) στις 06.04.2021, ποσό 2.000 ευρώ, γ) στις 10.05.2021, ποσό 2.000 ευρώ, δ) στις 25.06.2021, ποσό 2.000 ευρώ και ε) 28.07.2021, ποσό 1.500 ευρώ. Δηλαδή, συνολικά κατέβαλε το ποσό των 9.500 ευρώ και παραμένει υπόλοιπο ποσό 4.410,44 ευρώ. Στις 25.08.2021, σου έστειλα νέο email, με το οποίο σου γνωστοποιούσα ότι για τον μήνα Ιούλιο του 2021 είχε καταβάλει μόνο το ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα καταβάλει 2.000 ευρώ ανά μήνα, μέχρι ολικής εξοφλήσεως. Στο ίδιο email σε ενημέρωνα, ότι δεν είχε καταβάλει κανένα ποσό, ούτε για τον μήνα Αύγουστο του 2021. Μετά πάροδο περίπου 10 ημερών, με ενημέρωσες τηλεφωνικά ότι θα εξοφλήσει, όμως, αν και πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος, δεν έχει καταβάλει το οφειλόμενο ποσό.

Επειδή, τόσο εγώ όσο και η κα Μαλλιώρη, τηρήσαμε τους κανόνες ευπρέπειας απέναντι στην κα Μακρή, πλην όμως εκείνη αδιαφορεί, σας γνωρίζω ότι έχω ήδη κινήσει την επίδοση απογράφου εκτελεστού τίτλου για το οφειλόμενο ποσό και ότι αρμόδιος δικαστικός επιμελητής θα προχωρήσει στην εκτέλεση με την επιβάρυνση των νομίμων εξόδων. Παρακαλώ για την άμεση ενημέρωσή της».

Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, από τον Δεκέμβριο προειδοποιείται η υφυπουργός ότι σε περίπτωση άρνησής της θα εκδοθεί διαταγή πληρωμής σε βάρος της. Και παρά τις ειδοποιήσεις δεν προβαίνει στην εξόφληση της οφειλής.

Η καταδίκη

Η καταδίκη της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή αφορά δημόσιες δηλώσεις το 2013, ενώ ήταν υφυπουργός Υγείας, σε βάρος της τότε προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη.

Όλοι οι ισχυρισμοί της αποδείχθηκαν στο δικαστήριο ψευδείς, και μάλιστα απεδείχθη ότι γνώριζε το ψεύδος των καταγγελιών της.
Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, η υφυπουργός είχε όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι όσα υποστήριζε σε βάρος της προέδρου του ΟΚΑΝΑ ήταν ψευδή.

Το, όχι και τόσο μακρινό, έτος 2013, η κυρία Μακρή σε συνεντεύξεις της υποστήριζε ότι η τότε πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ προσπαθούσε να εισαγάγει γενόσημο σκεύασμα με απευθείας ανάθεση το οποίο ήταν «επικίνδυνο για την υγεία» και θα καθιστούσε τους χρήστες «πειραματόζωα». Επίσης, μιλούσε για κακοδιαχείριση στον ΟΚΑΝΑ και για παραπλάνηση των Αρχών προκειμένου να εφαρμοσθεί θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ σε καταστήματα κράτησης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κυρία Μακρή, λόγω της ιδιότητάς της, γνώριζε ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς, αφού είχε στην κατοχή της όλα τα επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν τα αντίθετα από όσα δημοσίως διέδιδε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις