Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Άλεκ Μπάλντουιν: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για τον θανάσιμο πυροβολισμό συνεργάτιδάς του

Άλεκ Μπάλντουιν: Αποσύρθηκαν οι κατηγορί...

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η εισαγγελία του Νέου Μεξικού απέσυρε σήμερα τις κατηγορίες σε βάρος του Άλεκ Μπάλντγουιν για τον πυροβολισμό που προκάλεσε τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» τον Οκτώβριο του 2021.

Σε βάρος του 65χρονου Μπάλντουιν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς κατηγορείτο ότι επέδειξε «απερίσκεπτη» αδιαφορία για τα μέτρα ασφαλείας στα γυρίσματα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση να αποσυρθεί η δίωξη σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν, ενθαρρύνοντας τη διεξαγωγή της προβλεπόμενης διερεύνησης των γεγονότων και των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα», ανέφεραν οι δικηγόροι του ηθοποιού, Λουκ Νίκας και Άλεξ Σπίρο.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώθηκε κυρίως στο πώς βρέθηκαν οι πραγματικές σφαίρες στα γυρίσματα, σε ένα ράντσο του Νέου Μεξικού, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ακριβώς για να αποφεύγονται ατυχήματα. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η οπλουργός Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ ήταν εκείνη που έβαλε τη σφαίρα στο όπλο που χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο Μπάλντουιν.

Τον προηγούμενο μήνα, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χαλς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές. Ήταν η πρώτη καταδίκη για την υπόθεση.

Ο Ντέιβ Χαλς παραδέχθηκε πως επέδειξε «αμέλεια» αφού δεν έλεγξε τις σφαίρες του όπλου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν αληθινές και έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight