Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης για Τέμπη: Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα

Μητσοτάκης για Τέμπη: Αισθάνθηκα μεγάλη ...

Δείτε το βίντεο

Το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαϊου είναι η σύγκριση μεταξύ κυβερνητικών θητειών και η επιλογή πρωθυπουργού, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” με την Ελεονώρα Μελέτη.

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι πολίτες επιλέγουν στις εκλογές και κόμμα και πρωθυπουργό και έκανε λόγο για σύγχυση από τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι και ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί επί τετραετία, συνεπώς οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τα Τέμπη. “Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα”, δήλωσε, σημειώνοντας ότι ανεξαρτήτως των συναισθημάτων του στη συνέχεια έπρεπε να δράσει. Επανέλαβε δε το αφήγημα περί “κακού κράτους”, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του να συγκρουστεί με τον ωχαδερφισμό, την αδιαφορία , με πελατειακές λογικές και ρουσφέτια.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε μείωση των φόρων στα προϊόντα εμμήνου ρύσης ώστε να στηριχθούν οι γυναίκες.

Ανέφερε ότι η κόρη του ειδικότερα του έχει επισημάνει πως άλλες χώρες προχωρούν σε φορολογικές εκπτώσεις για προϊόντα έμμηνου ρύσης και δήλωσε πως “σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε πράγματα”, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο κόστος κάθε μήνα που οι άντρες δεν έχουν και το οποίο πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστεί.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έδωσε συνέντευξη στη Νεφέλη Μεγκ διότι "ήθελε να εκτεθεί στις σκληρές ερωτήσεις ενός κοριτσιού 25 ετών".

Χαρακτήρισε το TikTok “εργαλείο που έχει μεγάλη δύναμη και γεννά και μεγάλα ερωτηματικά γιατί ο αλγόριθμος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού να έχουν εφαρμογή ΤικΤοκ στα κινητά τους, αλλά το χρησιμοποιεί πολιτικά ο ίδιος για να επικοινωνήσει αδιαμεσολάβητα με ένα κοινό, κυρίως νεότερης ηλικίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχει πιο έντονη γυναικεία παρουσία, ισορροπημένη σε όλες τις θέσεις.

“Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε ασχοληθεί πολύ με ζητήματα κακοποίησης. Το κίνημα MeToo ήταν γροθιά στο στομάχι”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε άλλωστε εκτενώς στο γάμο του, ενώ στο ερώτημα εάν η σύζυγος του θυμίζει την αείμνηστη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη, χαμογέλασε και απάντησε πως "και η Μαρέβα έχει ισχυρή προσωπικότητα και η μητέρα μου είχε".

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη μάχη που δίνουν οι αδελφές του Ντόρα Μπακογιάννη και Κατερίνα Μητσοτάκη με τον καρκίνο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης.

Αποκάλυψε δε ότι εχει παίξει τένις με την πρώην σύντροφο του γιου του, πρωταθλήτρια Μαρία Σάκκαρη. "Ήταν πολύ ευγενική μαζί μου", σχολίασε προσθέτοντας: "Μου ήταν αδύνατο να αποκρούσω το δεύτερο σερβίς της".

Στο ερώτημα εάν ο ίδιος θα έκανε ποτέ τατουάζ, όπως έχει η σύζυγος του, ο πρωθυπουργός απάντησε: "Η σύζυγος μου έχει ένα δελφινάκι, μου αρέσει η ιδέα".

“Οι αγώνες πρέπει να είναι στο γήπεδο, πρέπει να έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες"
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε όμως σε ερωτήσεις και για το ποδόσφαιρο. Τόνισε ότι το ποδόσφαιρο έχει διοικητική ανεξαρτησία, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν πράγματα που τον έχουν ενοχλήσει. Χαρακτήρισε ειδικότερα “αδιανόητο να μην μπορούμε να έχουμε καλούς διαιτητές από το εξωτερικό”. Εκτίμησε όμως ότι έχουν γίνει και βήματα προόδου, αναφερόμενος στο VAR, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει και από το εξωτερικό, από τη FIFA και την UEFA, σχέδιο εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

“Οι αγώνες πρέπει να γίνονται στο γήπεδο”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι έχουν γίνει βήματα στο θέμα της οπαδικής βίας μετά τη δολοφονία Καμπανού. “Οι αγώνες πρέπει να είναι στο γήπεδο, πρέπει να έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες και να κερδίζει ο καλύτερος”, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ απέδωσε μεγάλη σημασία και στη βελτίωση των υποδομών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατασκευή γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό, με χρηματοδότηση σε μεγάλο βαθμό από το κράτος, ενώ επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της πολιτείας για τη χωροθέτηση τη νέας Τούμπας, του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

πηγή news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις