Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κι όμως, λακκούβες δεν έχουν μόνο οι δρόμοι της Πάτρας - Δείτε τις γραμμές του προαστιακού - ΦΩΤΟ

Κι όμως, λακκούβες δεν έχουν μόνο οι δρό...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο ύψος της οδού Νόρμαν

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις οτι οι γραμμές του προαστιακού της Πάτρας είναι στραβές.

Συμβαίνει στο ύψος της οδού Νόρμαν, 4 μέτρα μετά τη φυλασσόμενη διάβαση.

Η στρέβλωση στις σιδηροτροχιές φαίνεται και με γυμνό μάτι. Η υψομετρική διαφορά που έχει προκληθεί, από τις μεταλλικές ράγες εως τον "πυθμένα" της τεράστιας λακκούβας στο υπόστρωμα του εδάφους, είναι τουλάχιστον 10 πόντους. Ακόμη και κενό μπορεί να διακρίνει κανείς στα σημεία που ενώνονται οι μεταλλικές ράγες.

 

Οι στρωτήρες (ή αλλιώς τραβέρσες) που επιτρέπουν την στερέωση των σιδηροτροχιών και είναι τοποθετημένοι πάνω σε έρμα, απουσιάζουν σε ένα μεγάλο τμήμα. Ακόμη και το έρμα (τα μεγάλα χαλίκια στη βάση των γραμμών) αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγες ημέρες στο σημείο έγινε ο εκτροχιασμός του ειδικού ρομποτικού βαγονιού plasser. Ωστόσο αν στο σημείο προκλήθηκε ανωμαλία στις σιδηροτροχιές, είναι να αναρωτιέται κανείς πόσο ασφαλές είναι να κινείται ο προαστιακός πάνω από το συγκεκριμένο τμήμα των γραμμών. 

Η παλαιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα που εξυπηρετεί τον προαστιακό της Πάτρας είναι κάτι που παραδέχονται ακόμη και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη συντήρηση. Έως σήμερα δεν έχει προκληθεί σοβαρό ατύχημα, παρα μόνο κάποιοι εκτροχιασμοί κάτω από συνθήκες μικρής ταχύτητας. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το θεωρήσει αυτό μια αποδεκτή κατάσταση εν έτει 2023.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις