Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το ρομπότ που κάνει ανάταξη της σιδηροδρομικής γραμμής - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το ρομπότ που κάνει ανάταξη της σ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι εργασίες ελέγχου και οι όποιες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν για περίπου έναν μήνα

Το ειδικό ρομποτικό όχημα βρίσκεται στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην οδό Αθηνών, στην Πάτρα, κάτω από το κέντρο υγείας Βόρειου τομέα.

Μπορεί να θυμίζει κλασική μηχανή τρένου, ωστόσο οι δυνατότητές του είναι πολύ περισσότερες. Πρόκειται για ένα εργαλείο που φροντίζει με ακρίβεια εκατοστού, τις κλίσεις το υψόμετρο και τις γωνίες των σιδηροτροχιών που διατρέχουν την πόλη.

Το Plasser 08 275/4 αναλαμβάνει τις νυχτερινές ώρες -για να μην παρενοχλείται η κίνηση του προαστιακού της πόλης- να ευθυγραμμίζει τις γραμμές του σιδηρόδρομου, να δίνει κλίσεις και γωνίες όπου χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. Μετρά τις αποστάσεις, υπολογίζει τις καθιζήσεις και μπορεί να ενισχύσει το υπόστρωμα.

Οι καθιζήσεις λόγω βάρους των συρμών αλλά ακόμη και εξαιτίας φυσιολογικών βυθίσεων στο υπόστρωμα των γραμμών θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες σε σημείο ακόμη και εκτροχιασμού. Το ρομποτικό τρένο ανα τακτά διαστήματα και όταν διαπιστωθεί -είτε από μηχανοδηγούς είτε από πεζοπόρα τμήματα της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης των γραμμών, πως κάποια χιλιομετρική θέση έχει πρόβλημα, αναλαμβάνει δράση. 

Αναλαμβάνει δράση κυρίως νυχτερινές ώρες ώστε να μην ενοχλεί τα ημερήσια δρομολόγια. Οι εργασίες που αφορούν στον έλεγχο και την ανάταξη των γραμμών θα συνεχιστεί στα όρια ευθύνης της Πάτρας, για περίπου έναν μήνα.

Το ρομποτικό plasser σε λειτουργία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις