Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς στο Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Ο Πέτρος Ψωμάς στο Εργαστήριο Ελληνικής ...

Άλλη μία παραγωγική επίσκεψη του σπιράλ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφτηκε ξανά η δημοτική παράταξη σπιράλ, αυτή τη φορά για να συναντηθεί με εκπροσώπους του «Εργαστηρίου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού».

Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τον τρόπο που βλέπουν την Πάτρα οι διεθνείς φοιτητές/-τριες όπως αυτός αποτυπώνεται μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες έρευνες και μελέτες, οι οποίες εκπονούνται στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στον Ελληνικό Πολιτισμό».

Η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Ελένη Γεωργουδάκη παρουσίασε στην αντιπροσωπεία του σπιράλ κάποια από τα αποτελέσματα ατομικών και ομαδικών εργασιών φοιτητών/-τριών από ολόκληρο τον κόσμο που έχουν ζήσει στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια, συνήθως για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Σε αυτές καταγράφονται τόσο τα στοιχεία της πόλης που την κάνουν θελκτική στους επισκέπτες, όσο και τα σημεία εκείνα που χρήζουν βελτίωσης. Επίσης, επιλέγουν σημεία της πόλης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το σύμβολό της. 

Οι προτάσεις τους για την Πάτρα, οι καταγραφές των θετικών και των προς βελτίωση στοιχείων, που προκύπτουν μέσα από βιωματικά μαθήματα, τη φοιτητική ζωή και από τις συγκρίσεις με τα μέρη από τα οποία προέρχονται παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα στοιχεία των σχετικών ερευνών, πρωτογενή και δευτερογενή, είναι πολύ χρήσιμα και μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως προς όφελος της πόλης.

Με την ευκαιρία ο Πέτρος Ψωμάς επανέλαβε την αδήριτη ανάγκη ουσιαστικής γεφύρωσης της Πάτρας με όλα τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα. Σε σχέση με τους διεθνείς φοιτητές, το σπιράλ προτείνει να αντιμετωπίζονται ως «πρεσβευτές» της πόλης μας στις χώρες τους. Νέοι άνθρωποι από όλο τον πλανήτη που βρίσκονται στην Πάτρα για σπουδές -καθώς επίσης οι ιδέες, οι σκέψεις και οι προτάσεις  τους- μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην προοπτική εξωστρέφειας της Πάτρας, στην πορεία εξέλιξής της σε μια σύγχρονη πόλη, θελκτική για μόνιμη διαμονή και τουριστικά αξιοποιήσιμη.

Το «Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» (ΕΕΓΠ) ανήκει στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και έχει ως κύριο αντικείμενο την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Προσφέρει μαθήματα ελληνικών σε φοιτήτες/-τριες και ιδιώτες, και εξειδικευμένα προγράμματα, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό και δυναμικό περιβάλλον. Επίσης είναι το μοναδικό εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας στη Δυτική Ελλάδα. Διευθυντής του εργαστηρίου είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας κ. Δημήτρης Παπαζαχαρίου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, εκτός της Ελένης Γεωργουδάκη και του Πέτρου Ψωμά συμμετείχαν τα μέλη του σπιράλ Ευαγγελία Βαβαρούτα, Νίκος Κοτσώνης, Ηλίας Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τσιπιανίτης, Λευτέρης Λύκκας και ο Χαράλαμπος Αργύρης από το Εκτυπωτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις