Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί καλούν στο «100» οι Πατρινοί;- Κάποιοι ακόμη και για τις ερωτικές περιπτύξεις των γειτόνων

Γιατί καλούν στο «100» οι Πατρινοί;- Κάπ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ποιες είναι όμως οι περιπτώσεις που καλούνται οι αστυνομικοί να διαχειριστούν;

Το «100» είναι ο αριθμός κλήσης για την Άμεση Δράση και σε όλους μας έχει εντυπωθεί στο μυαλό, περισσότερο από κάθε άλλον, ως το «μέσο» για την επίλυση πάσης φύσεως προβλημάτων, ακόμη και των πιο απίθανων.

Ποιες είναι όμως οι περιπτώσεις  που καλούνται οι αστυνομικοί να διαχειριστούν; «Οι πολίτες καλούν στην Άμεση Δράση, κυρίως για σταθμεύσεις, για οικογενειακά επεισόδια, φυσικά για κλοπές και διαρρήξεις ή ακόμα και όταν δουν ύποπτες κινήσεις. Αυτά είναι τα σήματα που παίρνουμε για να παρέμβουμε» αναφέρει στο thebest.gr o Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και αστυνομικός στην Άμεση Δράση Χάρης Τσίτσικας.

Επίσης, όπως λέει αρκετές είναι οι κλήσεις που λαμβάνει το «100» και αφορούν διενέξεις για ζώα, δηλαδή ενοχλήσεις από ζώα γειτόνων που μπορεί να γαυγίζουν. «Φυσικά υπάρχουν και σήματα για διαταράξεις κοινής ησυχίας» προσθέτει.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και περιστατικά από περίεργες κλήσεις στο «100»… που δεν παραπέμπουν και πολύ στις αρμοδιότητες των αστυνομικών. Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίτσικας αναφέρει δυο από αυτές που έχει κληθεί ο ίδιος να διαχειριστεί.

Η μια, όσο απίθανο και αν ακούγεται ήταν «οι ερωτικές περιπτύξεις των γειτόνων, από δίπλα πολυκατοικία, που οδήγησαν συμπολίτη μας να απευθυνθεί στο «100» γιατί ακουγόταν ο θόρυβος και ενοχλούνταν. Επίσης, υπάρχουν πολίτες που καλούν για να τους θυμίζουμε πότε να πάρουν τα φάρμακά τους. Άλλοι για να τους πούμε τι ώρα είναι» προσθέτει.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις