Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ποιόν παριστάνει ο Μπεν Αφλεκ στο «Air»; Γιατί πιο eighties δεν γίνεται

Ποιόν παριστάνει ο Μπεν Αφλεκ στο «Air»;...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δείτε τον με το χαρακτηριστικό βεστιάριο ενός πασίγνωστου κροίσου της Αμερικής

Για πέμπτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και ταυτόχρονα συμπαραγωγός και συμπρωταγωνιστής με το στενό του φίλο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Αφλεκ εκπλήσσει από την πρώτη εικόνα του στο φιλμ «Air», μια κομεντί βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Τα μαλλιά του είναι πιο ξανθά και σγουρά, ενώ φοράει αθλητικό outfit και γυαλιά- μάσκα που «φωνάζουν» δεκαετία του ’80.

Παρακολουθούμε την ιστορία της θρυλικής συνεργασίας ανάμεσα στον άσημο τότε μπασκετμπολίστα Μάιλ Τζόρνταν με την αλλοτινή Nike του 1984, λίγο πριν προκύψει η ομώνυμη μάρκα – φαινόμενο. Ο Αφλεκ ενσαρκώνει συγκεκριμένα τον ιδρυτή και CEO της Nike, Φιλ Νάιτ, που ευελπιστεί να ορθοποδήσει ακούγοντας τις εισηγήσεις των στελεχών του (Ματ Ντέιμον Τζέισον Μπέιτμαν, Ρομπ Στράσερ). Την όλη ιδέα κινητοποιεί πάντως η καπάτσα μητέρα του παίκτη (Βαιόλα Ντέιβις).

Ποιος είναι όμως ο Φιλ Νάιτ; Πρόκειται για πασίγνωστο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία της Αμερικής. Το 2023 κατά το Forbes ανέβηκε στη 17η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Πλέον 85 ετών, με καταγωγή από το Ορεγκον και μετά από σπουδές στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, έχει γράψει ιστορία ως συνιδρυτής και επικεφαλής της Nike. Μεγάλος ευεργέτης στην πατρίδα του, φανατικός δρομέας και ρεμπουπλικάνος,  θεωρείται κάτι παραπάνω από ιδιοφυής businessman. Παντρεμένος με την αγαπημένη του από τα φοιτητικά χρόνια, συνεχίζει να ντύνεται σε office & athletic style μέχρι σήμερα. Τα media τον έχουν χρίσει guru της επαναστατικής επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ με κοινωνικό αποτύπωμα. (Θυμίζουμε πως η ταινία «Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο» έχει ήδη φθάσει στην Πάτρα).

 Ο Φιλ Ναιτ στα eighties

Ο Φιλ Ναιτ στα eighties

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View