Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έδωσαν σε καρκινοπαθή σύνταξη 12,50 ευρώ – «Μπορώ να ζήσω;» η κραυγή αγωνίας του

Έδωσαν σε καρκινοπαθή σύνταξη 12,50 ευρώ...

Αδιανόητη περίπτωση αναλγησίας

Μια αδιανόητη περίπτωση αναλγησίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, αφού – σύμφωνα με το OPEN – έδωσαν σε καρκινοπαθή σύνταξη… 12,50 ευρώ.

Η καταγγελία στην «Ανοιχτή Επικοινωνία» έγινε συνοδευόμενη από έγγραφα του ΕΦΚΑ, τα οποία εκδόθηκαν πριν από λίγα 24ωρα. 

Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήταν υπάλληλος δημοσίου και είναι Καρκινοπαθής. Σύμφωνα με τον υπολογισμό των ποσών, με βάση τους νόμους με τους οποίους συνταξιοδοτήθηκε ο πολίτης, η μικτή σύνταξή του θα έπρεπε να είναι 1.027,68 ευρώ. Οι κρατήσεις, όμως, ήταν αυτές που μείωσαν τη σύνταξή του.

Στα έγγραφα του ΕΦΚΑ παρουσιάζονται «λοιπές οφειλές» αλλά και η εξαγορά πλασματικού χρόνου. Έτσι, το σύνολο των κρατήσεων έφτασε στα 1.015,18 ευρώ με το πληρωτέο ποσό της σύνταξης να ανέρχεται στα 12,50 ευρώ!

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω, αλλά δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει σε βάθος χρόνου», αναφέρει ο πολίτης που έκανε τη σχετική καταγγελία στον τηλεοπτικό σταθμό. «Μπορώ να ζήσω με 12,50 ευρώ τον μήνα;», είπε χαρακτηριστικά ο πολίτης που προφανώς και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης καθώς το 2021 του προέκυψαν και άλλα προβλήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις